EUR: 325,32 Ft
CHF: 295,20 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Sport

Itt az újabb érem, Hosszú Katinka bronzérmes 200 méter pillangón

/Fotó: Cser Dániel

Hosszú Katinka bronzérmet szerzett a úszó-világbajnokság csütörtöki napján 200 méter pillangón. Szilágyi Liliána a hetedik helyen végzett.

Hosszú Katinka a hatodik legjobb idővel jutott döntőbe 200 méter pillangón, mindezt úgy, hogy az előfutam előtt egy órával még a 200 méter gyors döntőjében szerzett hetedik helyet. Ebben a számban egyébként Katinka 2009-ben és 2013-ben is vb-bronzérmet szerzett. Az áttörés most sem következett be, ugyanis Katinka ismét harmadik lett. Az aranyérem az olimpiai bajnok spanyol Mireia Belmonte nyakába került.


Az Eb-ezüstérmes, Szilágyi Liliána Katinka mellett szerepelt az elődöntőben, amelyből a hetedik legjobb idővel verekedte be magát a fináléba. Bár a rajtot ő kapta el legjobban, csak a hetedik helyre tudott beérni.

– Nehéz szavakat találnom, nagyon sokat tanultam. Azt tudom csak mondani, hogy jó úton vagyok, nagyon örülök, hogy magyar közönség előtt úszhattam. Nem fogok megállni, amíg nem érem el azt, amit akarok – nyilatkozta az M4 Sportnak Szilágyi, aki egyébként tegnap ünnepelte névnapját.


Lapzártánk után rendezték a csütörtök utolsó magyar érdekeltségű döntőjét a női 4 x 200 méter gyorsváltót, amelybe a magyar válogatott hetedik helyen jutott be. Szintén lapzártánk után rendezték a férfi 200 méteres hát elődöntőjét, amelyen Telegdy Ádám, Bernek Péter volt érdekelt.

/Fotó: Cser Dániel

Gyurta lemaradt a 200 mell elődöntőről

A 2012-es olimpiai bajnok Gyurta Dániel a 17. lett, így nem jutott be az elődöntőbe 200 méter mellen csütörtökön. Ez egyértelműen nem Gyurta vb-je, hiszen 100 méter mellen az előfutamok után a 26. helyen zárt, majd a 4 x 100 méteres vegyes vegyesváltó tagjaként elkapkodta a beugrást – 11 századdal –, ami miatt kizárták a magyar stafétát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media új szerződést kötött az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Melbourne-nel, így az Albert Parkban lévő versenypálya 2025-ig biztosan a versenynaptárban marad.

 • Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Ahogy az egész nap során, úgy a döntőben is önbizalommal telve vívott Siklósi Gergely, aki pénteken aranyérmet nyert a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.