2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb XIX.kerület

Izgalmasan telik a nyár

Kilenc héten keresztül vehetik igénybe a nyári szünet alatt a kispesti diákok az önkormányzat által működtetett napközis tábort. A nyár nagy részét a Vass Lajos Általános Iskolában töltik, augusztusban azonban majd az Eötvös suliba költöznek át. Mindennap beiktatnak valami izgalmas programot.

− Az általános iskolások számára kötelezően felügyeletet kell biztosítania az önkormányzatnak, mi úgy gondoljuk, ez legyen több szimpla felügyeletnél, minden napra programot szervezünk a gyerekeknek − mondta lapunknak Szabó Mária, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár igazgatója. Évek óta a wekerleiek feladata az önkormányzati napközis tábor szervezése, idén is sikerült megújulniuk.


− Hagyományosan itt vagyunk a Vass Lajosban, majd augusztusban költözünk át négy hétre az Eötvös József Általános Iskolába. Így is folyamatosan elhagyjuk az épületet, hiszen a gyerekek egész évben a suliban vannak. Sokat járnak majd uszodába, kirándulni, kiállításokra, múzeumba, mozizni. Itt, helyben kézműves-foglalkozásokat, sportprogramokat szervezünk nekik, de a múlt héten például a rendőrség munkatársai tartottak felvilágosító órákat.

Mária elárulta, sokáig a tanárokat kötelezően beosztották a tábor idejére, idén azonban már önkéntes alapon szerveződik, ami azt is jelenti, hogy csak azok jönnek, akik tényleg szeretnének a gyerekekkel lenni a szünidőben.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.