2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb XIX.kerület

Izgalmasan telik a nyár

Kilenc héten keresztül vehetik igénybe a nyári szünet alatt a kispesti diákok az önkormányzat által működtetett napközis tábort. A nyár nagy részét a Vass Lajos Általános Iskolában töltik, augusztusban azonban majd az Eötvös suliba költöznek át. Mindennap beiktatnak valami izgalmas programot.

− Az általános iskolások számára kötelezően felügyeletet kell biztosítania az önkormányzatnak, mi úgy gondoljuk, ez legyen több szimpla felügyeletnél, minden napra programot szervezünk a gyerekeknek − mondta lapunknak Szabó Mária, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár igazgatója. Évek óta a wekerleiek feladata az önkormányzati napközis tábor szervezése, idén is sikerült megújulniuk.


− Hagyományosan itt vagyunk a Vass Lajosban, majd augusztusban költözünk át négy hétre az Eötvös József Általános Iskolába. Így is folyamatosan elhagyjuk az épületet, hiszen a gyerekek egész évben a suliban vannak. Sokat járnak majd uszodába, kirándulni, kiállításokra, múzeumba, mozizni. Itt, helyben kézműves-foglalkozásokat, sportprogramokat szervezünk nekik, de a múlt héten például a rendőrség munkatársai tartottak felvilágosító órákat.

Mária elárulta, sokáig a tanárokat kötelezően beosztották a tábor idejére, idén azonban már önkéntes alapon szerveződik, ami azt is jelenti, hogy csak azok jönnek, akik tényleg szeretnének a gyerekekkel lenni a szünidőben.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.