2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Belföld

Izrael is élesen bírálta Sorost

Tiltakozó levelet írt az izraeli kormány képviseletében a washingtoni nagykövetség szóvivője a New York Timesnak. A biztosítékot az verte ki, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt az antiszemitizmus támogatásával vádolták meg a Soros György ellen tett lépések miatt. 

Itai Bardov, Izrael washingtoni nagykövetségének szóvivője egy, Soros Györgyöt és a magyarországi plakátkampányt érintő véleménycikkre reagálva felháborítónak nevezte annak felvetését, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök tolerálná az antiszemitizmust. Hangsúlyozta, hogy az izraeli miniszterelnök mindig, mindenütt elítélte azt.


Bardov egy izraeli újságíró, Mairav Zonszein véleménycikkére reagált, amely múlt hétfőn jelent meg a lapban. Zonszein arról írt, hogy Soros György akár jó viszonyban is lehetne az izraeli vezetéssel, csakhogy ez azért nem működhet, mert Soros nem támogatja feltétel nélkül az izraeli kormányt a megszállás, a diszkrimináció és a jogsértések miatt. Zonszein szerint az izraeli külügyminisztérium – amikor élesen bírálta Soros Györgyöt – lényegében megtámogatta a magyar kormány Soros-ellenes propagandatörekvéseit.

Itai Bardov ezzel szemben hangsúlyozta, hogy Soros György az, aki olyan nem kormányzati szervezeteket pénzel, amelyek, hamisan, háborús bűntettekkel és népirtással vádolják Izraelt. A szóvivő sérelmezte például, hogy az egyik ilyen, Soros által támogatott szervezet 2000 és 2010 között ugyanannyi Izraelt bíráló jelentést adott ki, mint Iránról, Szíriáról és Líbiáról együttvéve. Bardov szerint ez a kettős mérce az, ami miatt sokan joggal kritikusak lehetnek Soros Györggyel szemben, és nincs ellentmondás aközött, ha valaki nyíltan beszél Sorosról és közben küzd az antiszemitizmus ellen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ugrásszerűen nőtt a kistermelői piacok száma

  Ugrásszerűen nőtt a kistermelői piacok száma

  A helyi termelői piacok száma hét év alatt a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett – mondta az agrárminiszter szombaton Nagykőrösön. Nagy István szerint ez a vidék saját erőforrásainak fokozott használatát és munkaerő megtartó erejét jelenti.

 • Eljött a keresztény-konzervatív zöldpolitika ideje

  Eljött a keresztény-konzervatív zöldpolitika ideje

  Eljött a keresztény-konzervatív zöldpolitika ideje, Európának olyan klímapolitikát kell folytatnia, amely nem a legszegényebb országokra terheli a klímasemleges gazdasági átállás költségeit – jelentette ki Varga Judit igazságügy-miniszter a Politico című, európai ügyekkel foglalkozó hírportálon megjelent véleménycikkében.

 • Üzletággá fejlődött a börtönbiznisz

  Üzletággá fejlődött a börtönbiznisz

  Rátelepedtek és üzletággá fejlesztették a fogvatartottak és elítéltek kártérítési rendszerét a “balliberális körökhöz és a Soros-hálózat által finanszírozott” ügyvédi irodák – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.