EUR: 324,06 Ft
CHF: 290,53 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Belföld Tatabánya

Jelentkezz segítőnek!

Iskolákban indul el rendőrségi kezdeményezésre a kortárs segítő program, amelynek az a lényege, hogy diákok segítenek velük egykorú fiataloknak. Íme a jelentkezés feltételei.

Kortárs segítő program indul a város iskoláiban. A kortárs segítők olyan diákok lehetnek, akik társaiknak segíteni tudnak, példaképek lehetnek. A rendőrség először tatabányai iskolákban indítja el a programot, többek között a Fellnerben és a Mikesben. Csonkáné Huszár Anita, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője elmondta:


– Az a lényege, hogy a diákok és a kamaszok sokkal könnyebben fordulnak problémáikkal a kortársaikhoz, ezen alapul a módszer.


A segítőknek mentoraik is lesznek, ők tanárok, iskolai védőnők lehetnek. Nekik és a diákoknak is egy-egy napos képzést tartottak, választ kaphattak kérdéseikre és a rendőrökkel együtt megfogalmazhatták az alapokat.
Gajzer Judit ifjúsági védőnő a Fellner Jakab Szakképző Intézményből érkezett, azt mondta, húszéves pályafutása alatt többször volt már olyan tapasztalata, hogy igen hatékony, ha a gyerekek egy pozitív, hiteles mintával, alternatívákat kínálva segítik egymást az egészséges életvitel kialakításában.
Az, hogy a program tényleg sikeres lesz-e, csak később derülhet ki, hiszen a diákság elvonult nyári szünetre, de a segítők és azok mentorai biztosan mindent megtesznek, hogy segíthessenek azokon a tanulókon, akik problémákkal küzdenek.

Kapcsolódó Cikkek