2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Eger

Jingtan és Hatvan testvérvárosok

Gazdasági, kulturális téren is együttműködhet ezentúl a Sanghaj melletti Jingtan város és Hatvan: az elmúlt napokban megyénk járási székhelyén jártak a kínaiak, és a helyiekkel a testvérvárosi kapcsolatról tárgyaltak.

– Hatvan egy meglehetősen kiterjedt, Európában is számos jó testvérvárosi kapcsolattal rendelkező város. A kínai partner keresett meg minket, majd el is látogattak hozzánk, amikor kiderült, hogy az ő mércéjükkel mért kisváros 1,2 millió lakosú, jelentős az ipari tevékenysége, ami főként a réz kitermelésére, előállítására épül – sorolja Horváth Richárd hatvani polgármester.


Horváth Richárd polgármester köszönti a kínai partnereket
Forrás: HatvanOnline

 

Európában mást jelent a kisváros, mint Kínában, de a partner számára kiderült, hogy Hatvanban – magyarországi viszonylatban – szintén jelentős ipari termelés zajlik, és a régióban az egyik legintenzívebb befektetési terület.

– Gazdasági vonalon máris találtunk egy közös pontot, egy az egész világra szállító, szemüvegkereteket gyártó cég található náluk, és Jingtan fel tudja venni a kapcsolatot az ottani gyártóval – idézi fel a polgármester. – A másik izgalmas terület a kultúra, amely az utóbbi években újraéledt hazánk és Kína között, akár kormányzati szinten is, így ezt mi is beleépítettük a megállapodásunkba – zárta szavait Horváth Richárd.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.