2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Miskolc

Jobb közlekedés, élhetőbb város

Állami támogatásból kilenc forgalmas útszakaszon útépítések sorozata kezdődött Miskolcon. A helyi médiumok meglehetősen nagy terjedelemben számoltak be az elmúlt napokban arról, hogy Szirmától az Avason át egészen Diósgyőrig megújulnak az utak.

Régi adósságok, ígéretek teljesülnek az elkövetkezendő néhány hónapban városunkban. Például a Kuruc utcaiak, az Avasról munkába igyekvők vagy éppen a Mikes Kelemen utcában lakók egy, de akár másfél évtized óta is egyre fogyó türelemmel vártak útjaik felújítására.


A jó utak pedig alapfeltételei a megfelelő színvonalú közösségi közlekedésnek, ez pedig alapfeltétele a minőségi városi létnek.

A mostani útfelújítási sorozat ráadásul állami támogatásból valósul meg: egymilliárd forintot költhetünk Miskolc különböző részein a sűrűn lakott területeken lévő vagy az olyan, ipari, gazdasági szempontból fontos útszakaszok, amilyen a Lórántffy Zsuzsanna utca vagy a Besenyői út, rehabilitációjára.

Régi ígéretek valósulnak most meg – fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.