EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Miskolc

Jobb közlekedés, élhetőbb város

Állami támogatásból kilenc forgalmas útszakaszon útépítések sorozata kezdődött Miskolcon. A helyi médiumok meglehetősen nagy terjedelemben számoltak be az elmúlt napokban arról, hogy Szirmától az Avason át egészen Diósgyőrig megújulnak az utak.

Régi adósságok, ígéretek teljesülnek az elkövetkezendő néhány hónapban városunkban. Például a Kuruc utcaiak, az Avasról munkába igyekvők vagy éppen a Mikes Kelemen utcában lakók egy, de akár másfél évtized óta is egyre fogyó türelemmel vártak útjaik felújítására.


A jó utak pedig alapfeltételei a megfelelő színvonalú közösségi közlekedésnek, ez pedig alapfeltétele a minőségi városi létnek.

A mostani útfelújítási sorozat ráadásul állami támogatásból valósul meg: egymilliárd forintot költhetünk Miskolc különböző részein a sűrűn lakott területeken lévő vagy az olyan, ipari, gazdasági szempontból fontos útszakaszok, amilyen a Lórántffy Zsuzsanna utca vagy a Besenyői út, rehabilitációjára.

Régi ígéretek valósulnak most meg – fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.