EUR: 325,36 Ft
CHF: 295,19 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Jogerős: tömeges ételmérgezés volt Óbudán!

Immár a bíróság is megerősítette jogerős ítéletében, hogy tömeges ételmérgezés történt tavaly áprilisban Óbudán.

Ez volt az utóbbi évek legnagyobb tömeges ételmérgezése. Mint arról korábban már beszámoltunk, a III. kerületi id. Béres Józsefről elnevezett általános iskolában nem kevesebb, mint 258 gyermek lett rosszul a Hungast érdekeltségi körébe tartozó Gyermekmenza Kft. főztjétől. A feltálalt ételről a rögtön elrendelt hatósági vizsgálat megállapította, hogy a hús nem volt megfelelően hőkezelve, magyarán nem sütötték meg rendesen, ezért elszaporodtak benne a kórokozók, az iskolások egészségét veszélyeztetve. A gyermekek hánytak, hasmenést kaptak, belázasodtak. A Gyermekmenza Kft. nem nyugodott bele az őt elmarasztaló hatósági határozatba, fellebbezett ellene, de azt másodfokon is helybenhagyták. A menzacég még ebbe sem tudott beletörődni. Keresetet nyújtott be a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül a Pest megyei Kormányhivatal elmarasztaló határozatát. A bíróság most elutasította a keresetet. A jogerős ítélet után a Hungast csoporthoz köthető Gyermekmenza Kft. már kénytelen elfogadni, hogy ők okozták az elmúlt évek legnagyobb ételmérgezését.


Mint arról beszámoltunk, az elmúlt év legnagyobb ételmérgezésének ügye folyt a bíróságon.

2016. április 18-án jelezte az iskolát ellátó főzőkonyha… hogy két tálalókonyháról visszajelzés érkezett, feltételezhetően élelmiszer-eredetű megbetegedések miatt.” – állítja a Pest Megyei Kormányhivatal. –„Az eljárás során megállapítottuk, hogy technológiai hiba miatt a kérdéses főzőkonyhában elkészített hús nem kapott kellő mértékű és idejű hőkezelést, ez okozhatta a megbetegedéseket.” Vagyis nyers húst adtak a gyerekeknek, akik ebbe belebetegedtek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv júliusi elsején életbe lépett elemei között. A babaváró támogatást háromezren igényelték eddig, közülük 1300 pár már meg is kapta a tízmillió forintot.

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.