EUR: 325,96 Ft
CHF: 296,77 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb XIX.kerület

Jogsértés miatt figyelmeztették a polgármestert

Az Állami Számvevőszék folyamatosan végzi a budapesti kerületi önkormányzatok vagyongazdálkodásának utóellenőrzését. Tájékoztatásuk szerint legutóbb Kispest is górcső alá került, és a vizsgálat során megállapították, az önkormányzatnál korábban azonosított hiányosságok részben továbbra is fennállnak.

Az ÁSZ levélben figyelmeztette Gajda Pétert a jogszabálysértés megszüntetésére (Fotó: Lokál)

Az utóellenőrzés megállapította, hogy a városrész vezetése az intézkedési tervben meghatározott kilenc feladat közül négyet határidőben, egyet határidőn túl hajtott végre, négy feladat végrehajtása nem történt meg. Beszámolójukból kiderül, a jegyző az intézkedési tervben a számára előírt feladatok ellenére nem biztosította a vagyonnyilvántartás keretében az ingatlanvagyon-kataszter adatainak egyezőségét a földhivatali ingatlan-nyilvántartás azonos tartalmú adataival, valamint az ingatlanok számviteli nyilvántartása szerinti bruttó értékének adataival. Nem gondoskodott továbbá a jegyző a korábban felvett kölcsön fedezetének fedezeti körből történő kivonásáról, a mérlegben kimutatott, üzemeltetésre átadott eszközök állományi értékének az üzemeltető, kezelő által készített és hitelesített leltárral történő alátámasztásáról, valamint a leltározással kapcsolatos szabályok betartásáról sem.


Mint az Állami Számvevőszék jelentésében írják, a szabálytalanságok megszüntetése, illetve a kockázatok kezelése érdekében megfogalmazott javaslatokat az önkormányzat részben nem hasznosította. Ennek következtében a vagyongazdálkodás területén továbbra is fennálló hiányosságok miatt a vagyongazdálkodás szabályszerűsége, valamint az elszámoltathatóság nem biztosított. Az ÁSZ figyelemfelhívó levéllel fordult a polgármesterhez a jogszabálysértő gyakorlat megszüntetése érdekében.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek