EUR: 337,17 Ft
CHF: 314,92 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Ózd

Jubilált a Bárka Színpad

A nyári kánikulában is sok gyermekes család és fiatal volt kíváncsi a 20. Bárka Színpad Utcaszínházi Zenei Napokra június utolsó hétvégén, amit ezúttal is az ózdi Ifjúsági Parkban rendeztek. A hazai, illetve helyi fellépők mellett érkeztek előadók a Felvidékről és Székelyföldről is.

Gólyalábas utcaszínházzal és az Ózd Városi Fúvószenekarral indult a kétnapos program, majd asztali bábjátékkal, magyar népmesékkel, táncházzal mutatkozott be a miskolci Kalamajka Bábszínház. Az ugyancsak miskolci Sebaj Színház Az állatok nyelvén tudó juhász című darabot adta elő a gyerekpublikumnak. A fiatalok és a felnőttek számára az ózdi Fallen Seasons rockbanda és az érdi Koalabell brit pop-rockot játszó zenekar után a Holdviola (Miskolc) electro-folk koncertje zárta a napot több száz érdeklődő előtt.


Fotó: Lokál
Képalá: A gyerekeket lekötötték a kézműves foglalkozások

Másnap Csernik Szende székely mesemondó (Sepsiszentgyörgy) Csihány csípte meséket adott elő, majd a Garaboly Zenekar kötötte le a nézők figyelmét és táncházzal szabadította fel a lábakat. Fokozta a hangulatot a felvidéki Écsi Gyöngyi Meseszínháza, míg a jubileumi műsort a Highland Bastards ózdi ír-folk-punk zenekar és a Somorjai Rómeó vérzik rockzenekar koncertje zárta.

Fotó: Lokál
Képalá: A gyerekek örömmel vettek részt a programokban

Emellett közösségi programokon, játszóházi eseményeken vehettek részt a kilátogatók.


Fotó: Lokál
Képalá: A bábjáték mindig tuti siker

Tompa Zoltán, a Pro Urbe-díjas Bárka Színpad vezetője a nehézségek ellenére is fontosnak tartja a rendezvényt, hiszen ez az egyetlen ilyen típusú esemény a városban és környékén, amelyen a családok évek óta részt vehetnek. Köszöni a segítséget az szja egy százalékát felajánlóknak, a magánembereknek, valamint a Széchényi 2020 Befektetés a Jövőbe és a Szerencsejáték Zrt. kiemelt reklámszponzorációs támogatójának. Reméli, jövőre is lesz Ózdon utcaszínház.

Fotó: Lokál
Képalá: A rock minden korosztálynak szólt

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.