EUR: 353,09 Ft
CHF: 332,35 Ft
2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Sport

Kajakosok aranyesője Plovdivban

Miközben itthon a 17. FINA Világbajnokságon szoríthatunk sportolóinknak, kajakosaink minden idők egyik legjobb Európa-bajnokságán vannak túl. Az aranyérmek számát tekintve korábban csak a 2002-es szegedi, a 2004-es poznani és a 2006-os racicei Eb volt olyan eredményes, mint a mostani.

Balaska Márk (elöl) és Birkás Balázs elsőként ért célba a férfi kajak kettesek 200 méteres döntőjében (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A szakember szerint a magyar válogatott minden várakozást felülmúlóan szerepelt a Plovdivban megrendezett kajak-kenu Európa-bajnokságon, amelyen 10 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt.
– Hatvan olimpiai pontot és olimpiai versenyszámokban öt aranyérmet szereztünk, ez minden idők egyik legjobb magyar eredménye – nyilatkozta Hüttner Csaba, aki hozzátette, maximálisan elégedett ezzel a teljesítménnyel.
– Nem szabad elfelejteni, hogy a sportágban itthon nagy generációváltás történik, a fiatalok pedig szereplésükkel minden várakozást felülmúltak. Ám valahol törvényszerű volt, hogy ők majd áttörnek egy gátat.
A szövetségi kapitány egyébként korábban az utánpótlásban töltött be hasonló tisztséget, és emlékeztetett arra, hogy a fiatal magyar kajak-kenusok a korosztályos vb-ken, Eb-ken és a nagy nemzetközi versenyeken az elmúlt években folyamatosan szállították a győzelmeket és az érmeket.


Hüttner Csaba elégedett a fiatalok teljesítményével (MTI Fotó: Marjai János)

– Reményeim szerint a világbajnokságon még jobb formában lesznek, igaz, az ellenfelektől is hasonló formajavulást várok, hiszen nem valószínű, hogy bárki az Eb-re időzítette a csúcsformáját. Mi azon dolgozunk, hogy a mostani teljesítményünket „átmentsük”, sőt még ennél is jobb formába akarjuk hozni a versenyzőinket – fogalmazott a kapitány, aki elmondta: a magyar kajak-kenusokra a vb-ig hátralévő öt hétben előbb pótalapozás vár, majd az utolsó két hét feladata lesz a végső forma elérése.
A kapitány kitért kollégáinak munkájára is.
– Minden magyar edző előtt meg kell emelnem a kalapomat, nagyszerűen felkészítették a versenyzőiket az Eb-re, remélem, a vb-n is így lesz majd.

Kapcsolódó Cikkek