EUR: 352,41 Ft
CHF: 330,80 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Zalaegerszeg

Kamionnyi élelmiszer a gyermekotthonnak

A Coop Segély kamionja Zala megyében 185 gyermek részére juttatta el adományát, köztük a zalaegerszegi gyermekotthonnak is. 78 tonnányi élelmiszer-adományt nyújtottak át 7726 különleges ellátást igénylő gyermeknek országszerte, összesen 20 millió forint értékben.

Az egységcsomagokban hosszú szavatosságú alapélelmiszerekből álló adomány: rizs, liszt, tészta olaj, májkrém, tartós tej sorakozott, ami nagy segítséget jelent az ellátó szociális hálózat számára a mindennapi élelmezésben. Az alapítvány célja a gyermekközintézmények támogatásával, hogy ráirányítsa a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, a nevelésükben részt vevő intézmények munkatársainak áldozatos munkájára, valamint példát kívánnak mutatni más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra.


A gyermekek ellátásában nagy segítség a több tonna adomány Fotó: Inhof András

Sipos Tompa János a Co-op Vasvár Kft. ügyvezető igazgatója átadta a jelképes adományt Zimborás Bélának a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatóhelyettesének
Fotó: Inhof András

A Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Zalaegerszegi Gyermekotthonában tartott, adományátadással egybekötött sajtóeseményen Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatóhelyettese elmondta, hogy az utóbbi két-három évben a helyi közösségek és az intézmény kapcsolata megerősödött. Növekedett a szociális érzékenység, amely az intézmény lakóinak társadalomba való integrálását segíti. Közel 460 gyermek van a gyermekvédelmi ellátó rendszerben, akikről 350 pedagógus gondoskodik. Ebből 185 gyermek különleges szükségletű. Ezeknek a gyermekeknek közel kétharmada nevelkedik lakásotthonokban, nevelőszülőknél családias környezetben.

Tolvaj Márta alpolgármester is meghatódott a gyermekek szeretetén Fotó: Inhof András

„Szólj, gondolj, tégy jót, s minden szó, gondolat és tett tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád” – Tolvaj Márta, Zalaegerszeg megyei jogú város alpolgármestere Vörösmartyt idézte beszédében, majd köszönetét fejezte ki, hogy Zalaegerszegre is újra eljött a Coop adományával, mert az étkezési költségkeretből így felszabaduló forrásnak mindig helye van. Reméli, hogy a jövőben is folytatni tudja ezt a társadalmi tevékenységét az üzletlánc és mások is követik a példáját.


Hazánkban jelenleg a gyermekek egy százaléka él állami gondozásban. A gyermekotthonban élő gyermekek nagy része, önhibáján kívül, több súlyos traumán esett már át,  akár családon belüli erőszak, elhanyagoló környezet, mélyszegénység, szenvedélybetegségek rabjává vált vagy mentális betegségekkel küszködő szülők, feldolgozatlan veszteségélmények, amit csak tovább súlyosbít számukra az otthonba kerülés okozta szeparációs trauma.

Minden jelen lévő gyermeket megajándékoztak Fotó: Inhof András

 

A sajtótájékoztatón a gyermekek is részt vettek
Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek