EUR: 337,10 Ft
CHF: 315,34 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Belföld

Káosz és belháború az MSZP-ben

Mint azt korábban megírtuk, komoly háborút robbantott ki Botka László az MSZP-ben azzal, hogy leárulózta Molnár Zsoltot, a párt elnökségi tagját. Durván beindult az adok-kapok. Már a HVG is azt feszegeti, hogy ebből sem Botka, sem Molnár nem jöhet ki jól, egyenesen pancserpuccsnak nevezik a folyamatos belharcokat.

A párt szemmel láthatóan két részre oszlott. Az egyik oldal azt állítja, hogy leszámolnak a “belső fideszesekkel”, a másik nem is érti, hogy fordulhat elő nyilvános harc a választás előtt 10 hónappal. A Hvg szerint valaki bukni fog, a kérdés csupán csak az, hogy ki. Botka, vagy Molnár, esetleg mindketten? – teszi fel a lap a kérdést.


A HVG-nek megszólalt egy befolyásos szocialista pár órával azután, hogy Botka László gyakorlatilag leárulóza Molnár Zsoltot: “Nem tudom, mi lesz a vége, ezt se Botka, se Molnár nem tudja megnyerni”, egy másik pedig azt vizionálja, hogy “Mindketten sírni fognak.”

Mint a Lokál tegnapi számában beszámoltunk róla, Botka a 168 órában árulónak nevezte Molnárt, akinek Botka szemében az a  „bűne”, hogy azt találta mondani: az LMP-t hagyni kellene önállóan indulni a választásokon, az MSZP pedig nem vitathatja el, hogy Gyurcsánynak a parlamentben a helye. Molnár válasza sem késett soká.


– Egészen elképesztő, pártállami időket idéző vádaskodás mindez. Udvariasan fogalmazva, nem egyedül gondolom azt, hogy szélesebb körű együttműködés kell – mondta az RTL Klubnak Molnár Zsolt, aki a hvg.hu-nak sem finomkodott.

– Lehet, hogy meg kellene kérdezni a párttagságot a szövetségi politikáról, lehetne egy széles körű véleménynyilvánító pártszavazás, hogy akarják-e a DK-val vagy más pártokkal a teljes körű együttműködést – fogalmazott. Kerényi György, az MSZP kommunikációs igazgatója az RTL Klubnak megismételte Botka szavait.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek