EUR: 307,66 Ft
CHF: 265,63 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Belföld

Káosz és belháború az MSZP-ben

Mint azt korábban megírtuk, komoly háborút robbantott ki Botka László az MSZP-ben azzal, hogy leárulózta Molnár Zsoltot, a párt elnökségi tagját. Durván beindult az adok-kapok. Már a HVG is azt feszegeti, hogy ebből sem Botka, sem Molnár nem jöhet ki jól, egyenesen pancserpuccsnak nevezik a folyamatos belharcokat.

A párt szemmel láthatóan két részre oszlott. Az egyik oldal azt állítja, hogy leszámolnak a “belső fideszesekkel”, a másik nem is érti, hogy fordulhat elő nyilvános harc a választás előtt 10 hónappal. A Hvg szerint valaki bukni fog, a kérdés csupán csak az, hogy ki. Botka, vagy Molnár, esetleg mindketten? – teszi fel a lap a kérdést.

A HVG-nek megszólalt egy befolyásos szocialista pár órával azután, hogy Botka László gyakorlatilag leárulóza Molnár Zsoltot: “Nem tudom, mi lesz a vége, ezt se Botka, se Molnár nem tudja megnyerni”, egy másik pedig azt vizionálja, hogy “Mindketten sírni fognak.”

Mint a Lokál tegnapi számában beszámoltunk róla, Botka a 168 órában árulónak nevezte Molnárt, akinek Botka szemében az a  „bűne”, hogy azt találta mondani: az LMP-t hagyni kellene önállóan indulni a választásokon, az MSZP pedig nem vitathatja el, hogy Gyurcsánynak a parlamentben a helye. Molnár válasza sem késett soká.

– Egészen elképesztő, pártállami időket idéző vádaskodás mindez. Udvariasan fogalmazva, nem egyedül gondolom azt, hogy szélesebb körű együttműködés kell – mondta az RTL Klubnak Molnár Zsolt, aki a hvg.hu-nak sem finomkodott.

– Lehet, hogy meg kellene kérdezni a párttagságot a szövetségi politikáról, lehetne egy széles körű véleménynyilvánító pártszavazás, hogy akarják-e a DK-val vagy más pártokkal a teljes körű együttműködést – fogalmazott. Kerényi György, az MSZP kommunikációs igazgatója az RTL Klubnak megismételte Botka szavait.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros nem jótékonykodott, hanem trükközött

  Soros nem jótékonykodott, hanem trükközött

  Sajtóhírek szerint Soros György amerikai milliárdos több mint 18 milliárd dollárt, azaz 4716 milliárd forintot utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak(OSF).

 • 30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

  30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház

  A következő 10 évben hatalmas mértékű, mintegy 700 milliárd forint értékű kórház- és szakrendelő-fejlesztésbe kezd a kormány az Egészséges Budapest Program keretében – mondta tegnap a fővárosi Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban tartott sajtótájékoztatón Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő.

 • Orbán Viktor beszédet mond a forradalom ünnepén

  Orbán Viktor beszédet mond a forradalom ünnepén

  Szabadságkoncerttel és egyebek mellett csodás fényfestéssel készülnek a szervezők az idei október 23-ai ünnepségre, amelyen Magyarország kormányfője, Orbán Viktor mond beszédet a Terror Háza Múzeum előtt.