2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Káosz és belháború az MSZP-ben

Mint azt korábban megírtuk, komoly háborút robbantott ki Botka László az MSZP-ben azzal, hogy leárulózta Molnár Zsoltot, a párt elnökségi tagját. Durván beindult az adok-kapok. Már a HVG is azt feszegeti, hogy ebből sem Botka, sem Molnár nem jöhet ki jól, egyenesen pancserpuccsnak nevezik a folyamatos belharcokat.

A párt szemmel láthatóan két részre oszlott. Az egyik oldal azt állítja, hogy leszámolnak a “belső fideszesekkel”, a másik nem is érti, hogy fordulhat elő nyilvános harc a választás előtt 10 hónappal. A Hvg szerint valaki bukni fog, a kérdés csupán csak az, hogy ki. Botka, vagy Molnár, esetleg mindketten? – teszi fel a lap a kérdést.


A HVG-nek megszólalt egy befolyásos szocialista pár órával azután, hogy Botka László gyakorlatilag leárulóza Molnár Zsoltot: “Nem tudom, mi lesz a vége, ezt se Botka, se Molnár nem tudja megnyerni”, egy másik pedig azt vizionálja, hogy “Mindketten sírni fognak.”

Mint a Lokál tegnapi számában beszámoltunk róla, Botka a 168 órában árulónak nevezte Molnárt, akinek Botka szemében az a  „bűne”, hogy azt találta mondani: az LMP-t hagyni kellene önállóan indulni a választásokon, az MSZP pedig nem vitathatja el, hogy Gyurcsánynak a parlamentben a helye. Molnár válasza sem késett soká.


– Egészen elképesztő, pártállami időket idéző vádaskodás mindez. Udvariasan fogalmazva, nem egyedül gondolom azt, hogy szélesebb körű együttműködés kell – mondta az RTL Klubnak Molnár Zsolt, aki a hvg.hu-nak sem finomkodott.

– Lehet, hogy meg kellene kérdezni a párttagságot a szövetségi politikáról, lehetne egy széles körű véleménynyilvánító pártszavazás, hogy akarják-e a DK-val vagy más pártokkal a teljes körű együttműködést – fogalmazott. Kerényi György, az MSZP kommunikációs igazgatója az RTL Klubnak megismételte Botka szavait.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőséget jelentenek a magyar akvakultúra ágazat számára az uniós halászati támogatások 2020 utáni elosztására vonatkozó szabályok, amelyeket a Mezőgazdasági és Halászati Tanács elfogadott – közölte Nagy István agrárminiszter Luxembourgban az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint.

 • Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett az a tiszafüredi nő, akit férjével együtt holtan találtak június 16-án otthonukban – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

 • Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az Erzsébet-táborok, idén nyáron mintegy harmincezer gyermek nyaralhat Zánkán – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.