EUR: 325,32 Ft
CHF: 295,20 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Sport

Kásás az öregfiúk vb-jén kárpótolja magát

Kásás Tamás, ha nem is gőzerővel, de már készül az augusztusi budapesti masters-, azaz öregfiúk-világbajnokságra. Pedig talán még a jövő héten kezdődő „rendes” világbajnoki csapatba is beférne a háromszoros olimpiai bajnok pólós.

Bár ezt a kijelentést inkább csak afféle költői túlzásnak tartja Kásás. Annál is inkább, mert majd 41 évesen már semmiféle nosztalgikus érzés vagy harci kedv nem kerítette hatalmába a közelgő világbajnoksággal kapcsolatban.


– Legfeljebb azt sajnálom, hogy aktív koromban nem rendeztek itthon világbajnokságot – mondta a londoni olimpia után visszavonult Kásás. A masters-vb-n kárpótolhatom magam, bár egyelőre nem vittem túlzásba a felkészülést. Igaz, a többiek sem, hiszen legtöbbünk idejét leköti a munka vagy a család, szóval majd július közepétől, Kemény Dénes irányításával kezdődik a komolyabb munka.

Mindenesetre ő is figyelemmel kíséri a vb eseményeit, és igyekszik a lehető legtöbb meccset megnézni. Már nem annyira naprakész sportága történéseivel kapcsolatban, így nem is akarta kommentálni Märcz Tamás szövetségi kapitány frissiben kihirdetett keretét. Tréfásan csak azon sajnálkozott, hogy a kapitány őt kihagyta.

– A fiúknak a negyeddöntő lesz az igazi vízválasztó, az az egyik legfontosabb mérkőzés, hiszen egy magabiztos győzelem felszakíthatja a gátakat, leveszi a vállakról a terhet. Bár az első meccseken is eldőlhet, hogy terhet avagy plusz motiváló erőt jelent a hazai pálya.

 


MTI Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó Cikkek

 • Sportos vakáció a városban

  Sportos vakáció a városban

  Ezen a nyáron is megrendezi Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható a Sportos vakáció a városban elnevezésű eseménysorozatot.

 • Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media új szerződést kötött az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Melbourne-nel, így az Albert Parkban lévő versenypálya 2025-ig biztosan a versenynaptárban marad.

 • Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Ahogy az egész nap során, úgy a döntőben is önbizalommal telve vívott Siklósi Gergely, aki pénteken aranyérmet nyert a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.