EUR: 310,78 Ft
CHF: 269,79 Ft
2017. október 11., szerda
Brigitta

Egyéb IX.kerület

Kásás Zoltán 70 évesen is ott lesz a világbajnokságon!

Kásás Zoltán neve kis túlzással összeforrt a Ferencvárossal, hiszen 19 évet játszott a zöld-fehérek vízilabdacsapatában, de edzőként is irányította az ifjúsági és a felnőttcsapatot is. Most, 70 évesen is remek formában van, egy nemzetközi vegyes csapat tagjaként lesz ott az augusztus 7-én kezdődő budapesti masters világbajnokságon.

Kásás Zoltán volt a brit férfi vízilabda-válogatott másodedzője is. Most vegyescsapat tagja lesz a vb-n (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Az olimpiai ezüstérmes vízilabdázó elárulta, társai sokat várnak tőle, pedig majdnem egy éve nem látott labdát, de most felgyorsította a felkészülését, hogy ne valljon szégyent.
–  Mindig emlegetik a társaim, hogy sokat várnak tőlem, mert én valamikor vízilabdáztam, ez pedig rám külön terhet ró. Azt hiszik, én még mindig tudok vízilabdázni, de már nagyon régen játszottam. 2000-ben nyertünk masters vb-t – az sem ma volt – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás édesapja, hozzátéve, hogy „a 70+ már kicsit sok”. Elmondta, hogy vb-sikerek ide vagy oda, az edzéseket komolyan kell venni, akárhány éves is az ember.
– Én lejártam úszni egyébként is, de volt egy féléves időszak, amikor ez elmaradt, mert mindenféle problémám volt. Most ezt próbálom bepótolni rövid idő alatt, hogy legalább ne valljak szégyent, mert egy éve nem dobtam. Ilyenkor a vállak és az ízületek sem olyanok már, mint régen.
Mikor is?
Kásás Zoltán úgy emlékszik, 59 évvel ezelőtt ment le a margitszigeti uszodába először.

– Jó edzőim voltak, sokat tanultam a pályafutásom során, ezt próbálom átadni a fiatalabb edzőknek – fogalmazott a szakember, aki korábban a Becsejjel és az Olimpiakosszal is BL-t nyert, 2013 óta pedig a magyar edzőképzés vezetőjeként dolgozik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az ukrán külügyminiszter a héten Budapestre látogat

  Az ukrán külügyminiszter a héten Budapestre látogat

  Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter megerősítette kedden, hogy október 12-én, csütörtökön látogatást tesz Budapesten azzal a céllal, hogy elmagyarázza a magyar partnereknek az új ukrán oktatási törvény lényegét.

 • Oldalára borult egy autóbusz Tótkomlósnál, sok a sérült!

  Oldalára borult egy autóbusz Tótkomlósnál, sok a sérült!

  Három súlyos sérültje van a Tótkomlós és Kaszaper között péntek reggel történt buszbalesetnek, amelynek során az oldalára borult a jármű – tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az M1 aktuális csatornán.

 • Új óvoda épül Vértesszőlősön

  Új óvoda épül Vértesszőlősön

  Vértesszőlősön az önkormányzat megkezdte egy új óvoda építését, ahol 125 gyermeket nevelhetnek korszerű körülmények között – mondta el a polgármester az MTI-nek.

 • Elítélték adócsalás miatt James Bondot

  Elítélték adócsalás miatt James Bondot

  Kétéves felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki csütörtökön egy német bíróság Werner Maussra, a helyi sajtóban “német James Bondként” emlegetett egykori titkos ügynökre 14 millió eurós adócsalás miatt.