2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb IX.kerület

Kásás Zoltán 70 évesen is ott lesz a világbajnokságon!

Kásás Zoltán neve kis túlzással összeforrt a Ferencvárossal, hiszen 19 évet játszott a zöld-fehérek vízilabdacsapatában, de edzőként is irányította az ifjúsági és a felnőttcsapatot is. Most, 70 évesen is remek formában van, egy nemzetközi vegyes csapat tagjaként lesz ott az augusztus 7-én kezdődő budapesti masters világbajnokságon.

Kásás Zoltán volt a brit férfi vízilabda-válogatott másodedzője is. Most vegyescsapat tagja lesz a vb-n (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Az olimpiai ezüstérmes vízilabdázó elárulta, társai sokat várnak tőle, pedig majdnem egy éve nem látott labdát, de most felgyorsította a felkészülését, hogy ne valljon szégyent.
–  Mindig emlegetik a társaim, hogy sokat várnak tőlem, mert én valamikor vízilabdáztam, ez pedig rám külön terhet ró. Azt hiszik, én még mindig tudok vízilabdázni, de már nagyon régen játszottam. 2000-ben nyertünk masters vb-t – az sem ma volt – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás édesapja, hozzátéve, hogy „a 70+ már kicsit sok”. Elmondta, hogy vb-sikerek ide vagy oda, az edzéseket komolyan kell venni, akárhány éves is az ember.
– Én lejártam úszni egyébként is, de volt egy féléves időszak, amikor ez elmaradt, mert mindenféle problémám volt. Most ezt próbálom bepótolni rövid idő alatt, hogy legalább ne valljak szégyent, mert egy éve nem dobtam. Ilyenkor a vállak és az ízületek sem olyanok már, mint régen.
Mikor is?
Kásás Zoltán úgy emlékszik, 59 évvel ezelőtt ment le a margitszigeti uszodába először.


– Jó edzőim voltak, sokat tanultam a pályafutásom során, ezt próbálom átadni a fiatalabb edzőknek – fogalmazott a szakember, aki korábban a Becsejjel és az Olimpiakosszal is BL-t nyert, 2013 óta pedig a magyar edzőképzés vezetőjeként dolgozik.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.