2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Külföld

Katasztrófához vezet Európa migránspolitikája Bill Gates szerint

Hozzájárulnak a migránsválsághoz azok az európai vezetők, akik nagy számban fogadnak be menekülteket – mondta Bill Gates a német kancellár bevándorlási politikájára célozva. A Microsoft alapítója szerint Európának a migránsok tömeges befogadása helyett az afrikai kontinensről érkezők tranzitútvonalait kellene lezárnia.

A világ egyik leggazdagabbnak tartott embere szerint az európai vezetők nem is állhatnának rosszabbul a migránsválsághoz. A 61 éves milliárdos a német Welt am Sonntagnak adott interjúban elmagyarázta, hogy a német attitűd már így is óriási interkontinentális kavarodást okozott – írja a Daily Telegraph.

“Egyfelől az emberek próbálnak nagylelkűek lenni, és megpróbálják befogadni a menekülteket. De minél nagylelkűbb valaki, annál többen hallanak a projektről. Ez pedig tömeges afrikai kivándorlást okoz. Németország nem képes befogadni az Afrikából meginduló menekültáradatot, akik Európa felé tartanak” – figyelmeztetett.


Gates meglátása szerint Európának arra kellene koncentrálnia, hogy a jelenlegi tranzitútvonalak lezárásával megnehezítsék az afrikaiak számára az európai kontinens elérését.

Kapcsolódó Cikkek