2018. január 13., szombat
Veronika

Sport

Katinka amerikai családját elbűvölte Budapest

Shane Tusup vajmi kevés időt tölthetett San Franciscóból Budapestre érkezett szüleivel. Igaz, a vizes világbajnokság előtt és alatt inkább azon mesterkedett, hogy érmekre váltsa világhírű feleségével, Hosszú Katinkával a sok-sok befektetett munkát.

Az eredmény ismert, párja és egyben legjobb tanítványa két arany-, és egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett a Duna Arénában. A legutóbbit éppen az utolsó napon, így a Tusup-szülők előbb bekukucskálhattak világhírű menyük sajtótájékoztatójára, majd annak végeztével öleléssel köszöntötték a 400 méteres vegyes úszás újdonsült címvédőjét és érthetően boldogságban  úszó fiúkat.


– Azt hiszem a nevükben is bátran kijelenthetem, nagyon tetszett nekik mindaz, amit Magyarországon és a fővárosban láttak – árulta el a Lokálnak Shane. – Igaz, a legtöbbször barátok és ismerősök mutatták meg a nevezetességeket, de a szoros versenyprogram miatt erre aligha lett volna lehetőségünk. Egy biztos, még visszatérnek, s akkor talán velünk együtt nézhetik meg  Budapestet és az országot.

Mellesleg – némi túlzással élve – Katinka úszódressze még meg sem száradt a 400-as finálé után, máris útra kelt Moszkvába, a rövid pályás Világkupa sorozat szerdán kezdődő első állomására. Néhány nap múlva pedig Berlinbe, majd augusztus 11-én Eindhovenbe repülnek, s csak azután, a szeptember 22-ei dohai verseny előtt lesz egy kis pihenője. Igaz, Katinka szerint a vk-sorozat már sokkal könnyebb lesz a világbajnokságnál, hiszen a FINA szabálymódosításainak köszönhetően, “csak” négy számban állhat rajthoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Iniesta nem aggódik a jövője miatt

  Iniesta nem aggódik a jövője miatt

  Megszólalt jövőjével kapcsolatban Andrés Iniesta, az FC Barcelona klasszisa. A 33 éves világbajnok futballista nem fél attól, hogy Philippe Coutinho kiszorítaná a katalán csapat keretéből.

 • Abidal: Messi nem akart látni

  Abidal: Messi nem akart látni

  Éric Abidal, az FC Barcelona egykori védője megszólalt a francia Canal+ csatornának rákos megbetegedéséről, amelyet 2011-ben diagnosztizáltak nála.

 • A Videotonhoz tart Huszti Szabolcs

  A Videotonhoz tart Huszti Szabolcs

  A Videotonban folytatja pályafutását az 51-szeres válogatott Huszti Szabolcs, amivel az utóbbi évek egyik legnagyobb hazai átigazolási szenzációját szolgáltatja.