EUR: 307,66 Ft
CHF: 265,63 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Katinka amerikai családját elbűvölte Budapest

Shane Tusup vajmi kevés időt tölthetett San Franciscóból Budapestre érkezett szüleivel. Igaz, a vizes világbajnokság előtt és alatt inkább azon mesterkedett, hogy érmekre váltsa világhírű feleségével, Hosszú Katinkával a sok-sok befektetett munkát.

Az eredmény ismert, párja és egyben legjobb tanítványa két arany-, és egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett a Duna Arénában. A legutóbbit éppen az utolsó napon, így a Tusup-szülők előbb bekukucskálhattak világhírű menyük sajtótájékoztatójára, majd annak végeztével öleléssel köszöntötték a 400 méteres vegyes úszás újdonsült címvédőjét és érthetően boldogságban  úszó fiúkat.

– Azt hiszem a nevükben is bátran kijelenthetem, nagyon tetszett nekik mindaz, amit Magyarországon és a fővárosban láttak – árulta el a Lokálnak Shane. – Igaz, a legtöbbször barátok és ismerősök mutatták meg a nevezetességeket, de a szoros versenyprogram miatt erre aligha lett volna lehetőségünk. Egy biztos, még visszatérnek, s akkor talán velünk együtt nézhetik meg  Budapestet és az országot.

Mellesleg – némi túlzással élve – Katinka úszódressze még meg sem száradt a 400-as finálé után, máris útra kelt Moszkvába, a rövid pályás Világkupa sorozat szerdán kezdődő első állomására. Néhány nap múlva pedig Berlinbe, majd augusztus 11-én Eindhovenbe repülnek, s csak azután, a szeptember 22-ei dohai verseny előtt lesz egy kis pihenője. Igaz, Katinka szerint a vk-sorozat már sokkal könnyebb lesz a világbajnokságnál, hiszen a FINA szabálymódosításainak köszönhetően, “csak” négy számban állhat rajthoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Emlékezzünk a nagyokra!

  Emlékezzünk a nagyokra!

  Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

 • Ilyen volt a Storck-éra

  Ilyen volt a Storck-éra

  Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.

 • Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  Büszkék vagyunk rád, Zsuzsi!

  A hétvégi 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 Futóhétvégén egészen pontosan 31920 futót regisztráltak, azaz messze megdőlt a korábbi nevezési rekord, mely akkor kicsivel haladta meg a harminc ezret!