EUR: 318,76 Ft
CHF: 273,71 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Sport

Katinka amerikai családját elbűvölte Budapest

Shane Tusup vajmi kevés időt tölthetett San Franciscóból Budapestre érkezett szüleivel. Igaz, a vizes világbajnokság előtt és alatt inkább azon mesterkedett, hogy érmekre váltsa világhírű feleségével, Hosszú Katinkával a sok-sok befektetett munkát.

Az eredmény ismert, párja és egyben legjobb tanítványa két arany-, és egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett a Duna Arénában. A legutóbbit éppen az utolsó napon, így a Tusup-szülők előbb bekukucskálhattak világhírű menyük sajtótájékoztatójára, majd annak végeztével öleléssel köszöntötték a 400 méteres vegyes úszás újdonsült címvédőjét és érthetően boldogságban  úszó fiúkat.


– Azt hiszem a nevükben is bátran kijelenthetem, nagyon tetszett nekik mindaz, amit Magyarországon és a fővárosban láttak – árulta el a Lokálnak Shane. – Igaz, a legtöbbször barátok és ismerősök mutatták meg a nevezetességeket, de a szoros versenyprogram miatt erre aligha lett volna lehetőségünk. Egy biztos, még visszatérnek, s akkor talán velünk együtt nézhetik meg  Budapestet és az országot.

Mellesleg – némi túlzással élve – Katinka úszódressze még meg sem száradt a 400-as finálé után, máris útra kelt Moszkvába, a rövid pályás Világkupa sorozat szerdán kezdődő első állomására. Néhány nap múlva pedig Berlinbe, majd augusztus 11-én Eindhovenbe repülnek, s csak azután, a szeptember 22-ei dohai verseny előtt lesz egy kis pihenője. Igaz, Katinka szerint a vk-sorozat már sokkal könnyebb lesz a világbajnokságnál, hiszen a FINA szabálymódosításainak köszönhetően, “csak” négy számban állhat rajthoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Higgadtság és szenvedély

  Higgadtság és szenvedély

  A kispadokra is érdemes lesz figyelni a Bajnokok Ligája-döntőben. Zinédine Zidane, a Real Madrid mestere játékosként és edzőként is megnyerte már a serleget, míg Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere eddig csak az ellenfelek kezében látta azt.

 • Nikolics klubtársa lesz Torres

  Nikolics klubtársa lesz Torres

  Fernando Torres, a nevelőegyesületétől, az Atlético Madridtól a napokban elköszönt világbajnok spanyol labdarúgó az MLS-ben szereplő Chicago Fire-ben folytathatja.

 • Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna kisfia társaságában készül a budapesti birkózó-világbajnokságra. A Vasas kiválósága egy év után tért vissza a birkózószőnyegre, és mindössze három és fél hónappal fia, Olivér születése után magyar bajnoki címet szerzett a 62 kilósok között.

 • Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózóknak tett szívességeket három futballista. Az Olasz Labdarúgó-szövetség nyomozati adatokra hivatkozva azt közölte, hogy a világbajnok Pepe Reina, Paolo Cannavaro és Salvatore Aronica kapcsolatban állt a nápolyi bűnszervezet, a camorra néhány tagjával.