EUR: 319,65 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Belföld

KDNP: A magyar vélemény egyre inkább kivívja a tiszteletet Brüsszelben

A kereszténydemokrata Hoffmann Rózsa szerint fontos, hogy Magyarország részéről a nemzetközi szervezetekben elhangozzanak olyan vélemények, amelyek lényegesnek tartják a hagyományos értékek melletti kiállást. A kisebbik kormánypárt országgyűlési képviselője úgy látja: Brüsszelben egyre inkább kivívja a tiszteletet a magyar vélemény – például a migráció témáját illetően -, de a magyar álláspontot a hivatalos megnyilvánulásokban még kevesen követik.

Hoffmann Rózsa keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az Európa Tanácsban számos olyan témát tárgyalnak, amely Brüsszelben is napirendre kerül, s ezek között említette a migrációt. Azt tapasztalta, hogy a magyar vélemény erősödik, a tiszteletet már kivívta, de a hivatalos megnyilvánulásokban egyelőre még kevesen követik.


Kritikai észrevétellel illette bizonyos újságíró szervezetek fellépését, mint mondta, rendszeresen hamis vádakkal illetik Magyarországot, s ez ellen tiltakozni kötelességük. Szerinte ez része annak a forgatókönyvnek, amelynek lényege Magyarország támadása, bírálata.

A KDNP-s politikus a Brüsszelben és az Európa Tanácsban jelenlévő kereszténydemokrata képviselők munkáját kiemelve szólt még a Frankofón Közgyűlésről is, s rámutatott: fontos, hogy Magyarország jelen legyen minden olyan szervezetben, amelynek hangja messzire hallatszik. A tömörülésnek hazánk 25 éve tagja – jelezte.


Hoffmann Rózsa kitért arra is, hogy Európa-szerte ma erős többségben vannak azok az álláspontok, amelyek szöges ellentétben állnak a kereszténydemokraták által kiemelten fontosnak tartott nemzet, haza és család gondolatával. Ezért is fontos, hogy elhangozzanak olyan vélemények, amelyek lényegesnek tartják a hagyományos értékek melletti kiállást – rögzítette Hoffmann Rózsa.

Arról, hogy az RMDSZ nőszervezetének ügyvezető alelnöke elítélte a sípoló nő szombati lerántását Tusnádfürdőn, azt mondta: a konkrét esetről a híreket látta csak, de megzavarni egy rendezvényt hangoskodással nem helyes. A reakciót firtató felvetésre azt mondta, ha úgy történt, ahogy a hírekben szerepel, nem tud vele egyetérteni.

Kapcsolódó Cikkek

  • A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő négy évben

    A családok kiemelt helyet kapnak a következő időszak nemzetpolitikájában, a negatív demográfiai folyamatokat meg kell fordítani – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár telefonon az MTI-nek szombaton Szarajevóból, ahol a Kommunikációs hídépítés a volt Jugoszlávia országainak magyar közösségei között című konferencián szólalt fel.