2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Tatabánya

Kelet-Európa legjobbjai csaptak össze

Kelet-Európa Kupát rendezett a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület (TDKE). A hazai indulók mellett Ausztriából, Szlovákiából és Csehországból is érkeztek versenyzők, összesen mintegy 200-an.

– Idén is népes és erős mezőny gyűlt össze – mondta el Moravcsik-Fecskés Orsolya, a TDKE elnöke. – A tatabányai verseny a sorozat záróállomása, így különösen fontos. Szerencsére a sportolók eleve szeretnek itt indulni, hiszen Európa egyik legjobb görkorcsolyapályája található városunkban.


A versenyzőknek nemcsak erőseknek és gyorsaknak kell lenniük, hanem olyan taktikai dolgokra is oda kell figyelniük, amelyeket igazán komolyan csak nemzetközi megmérettetéseken tudnak gyakorolni.

– Szükség van nemzetközi rutinra, hiszen versenyzőink egyre komolyabb megmérettetéseken vehetnek részt – fogalmazott a klubvezető. – A héttagú magyar görkorcsolya-válogatottban öt tatabányai sportoló van, aki nemrég Európa-bajnokságon is szerepelhetett. Sajnos ők ezen a mostani viadalon nem indulhatnak, hiszen jelenleg is a nemzeti csapat edzőtáborában vannak.

A Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület versenyzőire szeptemberben országos felnőttbajnokság vár, majd a legjobbak a jövő januári világbajnokságon is képviselhetik hazánk és városunk színeit.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.