2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Tatabánya

Kelet-Európa legjobbjai csaptak össze

Kelet-Európa Kupát rendezett a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület (TDKE). A hazai indulók mellett Ausztriából, Szlovákiából és Csehországból is érkeztek versenyzők, összesen mintegy 200-an.

– Idén is népes és erős mezőny gyűlt össze – mondta el Moravcsik-Fecskés Orsolya, a TDKE elnöke. – A tatabányai verseny a sorozat záróállomása, így különösen fontos. Szerencsére a sportolók eleve szeretnek itt indulni, hiszen Európa egyik legjobb görkorcsolyapályája található városunkban.


A versenyzőknek nemcsak erőseknek és gyorsaknak kell lenniük, hanem olyan taktikai dolgokra is oda kell figyelniük, amelyeket igazán komolyan csak nemzetközi megmérettetéseken tudnak gyakorolni.

– Szükség van nemzetközi rutinra, hiszen versenyzőink egyre komolyabb megmérettetéseken vehetnek részt – fogalmazott a klubvezető. – A héttagú magyar görkorcsolya-válogatottban öt tatabányai sportoló van, aki nemrég Európa-bajnokságon is szerepelhetett. Sajnos ők ezen a mostani viadalon nem indulhatnak, hiszen jelenleg is a nemzeti csapat edzőtáborában vannak.

A Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület versenyzőire szeptemberben országos felnőttbajnokság vár, majd a legjobbak a jövő januári világbajnokságon is képviselhetik hazánk és városunk színeit.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek