2020. július 04., szombat
Ulrik

Extra Sopron

Kelta Ünnep a Várhelyen

Idén is lesz Kelta Ünnep Sopronban július 8-án.

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. kezelésében lévő Soproni Parkerdő legjelentősebb és leglátogatottabb történelmi emlékhelye a Várhely. A helyszín 2005 óta minden évben otthonul szolgál a különleges rendezvénynek, amelynek célja az ősi hagyományok felelevenítése és megőrzése az utókor számára. A Kelta Ünnep skót dudások rövid koncertjével kezdődik 9.45-től, és egészen 17 óráig tartogat színes műsorokat, többek között ír sztepptáncbemutatót, kelta mesemondást és olimpiát. Közben pedig lesznek kézműves-foglalkozások, lovaglás, íjászat, kelta harci játékok és egyéb programok.

Fotó: TAEG Zrt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  Szinte mindenki ismeri VI. György brit király történetét (már csak a 4 Oscar-díjas A király beszéde című nagysikerű filmből is, Colin Firth remekbe szabott alakításával), aki annak köszönhetően lett uralkodó, hogy bátyja, VIII. Eduárd a trón helyett inkább a szerelmet választotta. Györgynek pedig nem csupán a monarchia megtépázott hírnevét kellett rendbe hoznia, de a II.

 • Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Joshi Bharat vezetésével új, saját gyártású műsort indít a LifeTV. Július 20-tól minden hétköznap 17:00-kor kerül képernyőre az Őszintén!

 • Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  A járvány idején is rengeteg kutyus került menhelyre, de sok négylábú talált gazdira is. A Rex Állatszigeten is pörgött az örökbefogadás a karantén alatt, de a szabályokon szigorítani kellett, ugyanis volt olyan, aki csak azért akart állatot tartani, hogyha Magyarországon is bevezetik a kijárási tilalmat, legyen indoka kimozdulni.