EUR: 325,29 Ft
CHF: 295,28 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Pécs

Kerekesszékbe került a focista, összefogtak érte!

Szívszaggató történetbe fulladt az az ünneplés, amelyet a pécsváradi focicsapat élt meg 10 évvel ezelőtt. Miután megnyerték a megyei bajnokságot, a Balatonra mentek ünnepelni. Ott viszont egyik társuk súlyos balesetet szenvedett.

Riegl Attila mindössze 22 éves volt, amikor a pécsváradi focicsapattal megnyerték a megyei bajnokságot. Ezt követően a Balatonra utaztak, de a vízben egy rossz mozdulat következtében megtörtént a tragédia. A súlyos baleset után a fiú kerekesszékbe került. Ennek már tíz éve. Az akkori csapattagok azonban nem hagyták magára Attilát. Ma már egy egész város és az ott sportolók is segítik őt.


Balesete után sem hagyták magára Attilát (Fotó: Link Zoltán)

Ateszért focizott mindenki

Pécsváradon ugyanis idén is megrendezték azt a jótékonysági focitornát, amelyen a megváltott jegyek árát Attilának ajánlották fel.

– Nagyon megható, hogy ennyien eljöttek, nem nagyon találok szavakat. Köszönöm mindenkinek, aki itt volt, a szervezőknek és a csapatoknak egyaránt – nyilatkozta Riegl Attila.


Még az újpesti öregfiúk is Pécsváradra jöttek bőrt rúgni (Fotó: Horvát Ila)

A tornára még az újpesti öregfiúk is beneveztek. De Ateszért Dárdai Pál, Dibusz Dénes is felajánlott egy dedikált mezt. Az összefogás híre még egy dortmundi focistát is elért. Aubameyang is küldött egy dedikált mezt, amit árverésre bocsátottak.

Szlezák Zoltán volt válogatott labdarúgó is eljött Pécsváradra. Az Újpest öregfiúkban játszó sportoló azt nyilatkozta, hogy nem volt nehéz megszervezni a focizást, hiszen ha tudnak, rendszeresen részt vesznek jótékonysági eseményeken.

A focitornára egyébként több mint 500-an váltottak jegyet. A teljes befolyt összeget a családnak ajánlják fel, amiből egy speciális ágyat és egy új, korszerű széket szeretnének vásárolni Attilának.

Kapcsolódó Cikkek