EUR: 324,65 Ft
CHF: 281,85 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Egyéb XXII.kerület

Kerekesszékkel sincs akadály

Átadták az önkormányzat épületében kialakított liftet, amellyel teljesen akadálymentes lett az épület. A személyi felvonó a polgármesteri hivatalnak mind az öt emeleti, illetve félemeleti szintjén megállóval rendelkezik, ezáltal minden ügyosztályi iroda könnyebben megközelíthető.

– A beruházás teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg, a liftakna kialakítása idén januárban kezdődött és májusban készült el, ezt követték a szerelési utómunkálatok. A tervezést és a kivitelezést nehezítette, hogy védett műemléki épületről van szó, ezért minden változtatást előzetesen az Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatallal kellett engedélyeztetni – tudtuk meg Szepesfalvy Annától.


A lift minden szinten, még a félemeleten is megáll

Az alpolgármester hozzátette, a beruházás teljes összege a pótmunkálatokkal együtt 50 millió 888 ezer forint volt. Az összeg tartalmazza a kivitelezés, az engedélyeztetés és a liftakna kialakításának pluszköltségeit is, két mosdót át kellett költöztetni, újakat létesíteni, plusz egy mozgáskorlátozott mosdót és egy dolgozói konyhai helyiséget kellett kialakítani.

A liftig is feljuthatnak kerekesszékkel a mozgáskorlátozottak

(Forrás: budafokteteny.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.