2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb XXII.kerület

Kerekesszékkel sincs akadály

Átadták az önkormányzat épületében kialakított liftet, amellyel teljesen akadálymentes lett az épület. A személyi felvonó a polgármesteri hivatalnak mind az öt emeleti, illetve félemeleti szintjén megállóval rendelkezik, ezáltal minden ügyosztályi iroda könnyebben megközelíthető.

– A beruházás teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg, a liftakna kialakítása idén januárban kezdődött és májusban készült el, ezt követték a szerelési utómunkálatok. A tervezést és a kivitelezést nehezítette, hogy védett műemléki épületről van szó, ezért minden változtatást előzetesen az Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatallal kellett engedélyeztetni – tudtuk meg Szepesfalvy Annától.


A lift minden szinten, még a félemeleten is megáll

Az alpolgármester hozzátette, a beruházás teljes összege a pótmunkálatokkal együtt 50 millió 888 ezer forint volt. Az összeg tartalmazza a kivitelezés, az engedélyeztetés és a liftakna kialakításának pluszköltségeit is, két mosdót át kellett költöztetni, újakat létesíteni, plusz egy mozgáskorlátozott mosdót és egy dolgozói konyhai helyiséget kellett kialakítani.

A liftig is feljuthatnak kerekesszékkel a mozgáskorlátozottak

(Forrás: budafokteteny.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.