EUR: 352,60 Ft
CHF: 331,87 Ft
2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Egyéb XXII.kerület

Kerekesszékkel sincs akadály

Átadták az önkormányzat épületében kialakított liftet, amellyel teljesen akadálymentes lett az épület. A személyi felvonó a polgármesteri hivatalnak mind az öt emeleti, illetve félemeleti szintjén megállóval rendelkezik, ezáltal minden ügyosztályi iroda könnyebben megközelíthető.

– A beruházás teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg, a liftakna kialakítása idén januárban kezdődött és májusban készült el, ezt követték a szerelési utómunkálatok. A tervezést és a kivitelezést nehezítette, hogy védett műemléki épületről van szó, ezért minden változtatást előzetesen az Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatallal kellett engedélyeztetni – tudtuk meg Szepesfalvy Annától.


A lift minden szinten, még a félemeleten is megáll

Az alpolgármester hozzátette, a beruházás teljes összege a pótmunkálatokkal együtt 50 millió 888 ezer forint volt. Az összeg tartalmazza a kivitelezés, az engedélyeztetés és a liftakna kialakításának pluszköltségeit is, két mosdót át kellett költöztetni, újakat létesíteni, plusz egy mozgáskorlátozott mosdót és egy dolgozói konyhai helyiséget kellett kialakítani.

A liftig is feljuthatnak kerekesszékkel a mozgáskorlátozottak

(Forrás: budafokteteny.hu)

Kapcsolódó Cikkek