EUR: 310,78 Ft
CHF: 269,79 Ft
2017. október 11., szerda
Brigitta

Egyéb XXII.kerület

Kerekesszékkel sincs akadály

Átadták az önkormányzat épületében kialakított liftet, amellyel teljesen akadálymentes lett az épület. A személyi felvonó a polgármesteri hivatalnak mind az öt emeleti, illetve félemeleti szintjén megállóval rendelkezik, ezáltal minden ügyosztályi iroda könnyebben megközelíthető.

– A beruházás teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg, a liftakna kialakítása idén januárban kezdődött és májusban készült el, ezt követték a szerelési utómunkálatok. A tervezést és a kivitelezést nehezítette, hogy védett műemléki épületről van szó, ezért minden változtatást előzetesen az Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatallal kellett engedélyeztetni – tudtuk meg Szepesfalvy Annától.

A lift minden szinten, még a félemeleten is megáll

Az alpolgármester hozzátette, a beruházás teljes összege a pótmunkálatokkal együtt 50 millió 888 ezer forint volt. Az összeg tartalmazza a kivitelezés, az engedélyeztetés és a liftakna kialakításának pluszköltségeit is, két mosdót át kellett költöztetni, újakat létesíteni, plusz egy mozgáskorlátozott mosdót és egy dolgozói konyhai helyiséget kellett kialakítani.

A liftig is feljuthatnak kerekesszékkel a mozgáskorlátozottak

(Forrás: budafokteteny.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Az ukrán külügyminiszter a héten Budapestre látogat

  Az ukrán külügyminiszter a héten Budapestre látogat

  Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter megerősítette kedden, hogy október 12-én, csütörtökön látogatást tesz Budapesten azzal a céllal, hogy elmagyarázza a magyar partnereknek az új ukrán oktatási törvény lényegét.

 • Oldalára borult egy autóbusz Tótkomlósnál, sok a sérült!

  Oldalára borult egy autóbusz Tótkomlósnál, sok a sérült!

  Három súlyos sérültje van a Tótkomlós és Kaszaper között péntek reggel történt buszbalesetnek, amelynek során az oldalára borult a jármű – tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az M1 aktuális csatornán.

 • Új óvoda épül Vértesszőlősön

  Új óvoda épül Vértesszőlősön

  Vértesszőlősön az önkormányzat megkezdte egy új óvoda építését, ahol 125 gyermeket nevelhetnek korszerű körülmények között – mondta el a polgármester az MTI-nek.

 • Elítélték adócsalás miatt James Bondot

  Elítélték adócsalás miatt James Bondot

  Kétéves felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki csütörtökön egy német bíróság Werner Maussra, a helyi sajtóban “német James Bondként” emlegetett egykori titkos ügynökre 14 millió eurós adócsalás miatt.