EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,69 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Kerékpárral az EFOTT-ra

Mintegy 100-120 ezer résztvevőt várnak a rendezők a vasárnapig tartó Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT), melyhez kapcsolódva a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) szervezésében kedden tartották a “Tekerj az EFOTT-ra!” sportesemény megnyitóját.

Az ELTE lágymányosi kampusza előtti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kampánnyal szeretnék felhívni a figyelmet az aktív sportolásra és az egészségtudatos életmódra, valamint a szervezők célja, hogy minél több fesztiválozó, sportbarát kerékpárral érkezzen a kedden kezdődött Velencei-tavi eseményre.


Maszlavér Gábor fesztiváligazgató kiemelte: évről évre bővül az EFOTT sportprogramja, az idén 40 sportág közül választhatnak a résztvevők a röplabdától a labdarúgáson keresztül a wakeboardozásig. Újdonság, hogy a jégpályán a székesfehérvári hokisokkal korcsolyázhatnak a vállalkozó kedvűek. Hangsúlyozta, gondoskodnak a kerékpárok tárolásáról, szervizeléséről, aki nem saját kerékpárral érkezik, az bérelni is tud a helyszínen.

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos bringás felszerelésben tartotta meg beszédét, mert ő is tagja annak a csapatnak, amely kerékpáron teszi meg a 70 kilométeres távot. Bejelentette, hogy idén elkészül a Budapest-Balaton kerékpárút megtervezése.


Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke kiemelte, a MEFS-nek két feladata van, az élsport és a szabadidősport támogatása, így az EFOTT mellett már az augusztusban Tajpejben sorra kerülő Universiadéra összpontosít, amelyen 14 sportágban 140 versenyző képviseli a magyar színeket.

Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója átadta a vállalat által felajánlott egymillió forintos sportszerutalványt a “legizmosabb egyetem” versenysorozat győztese, a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola képviselőjének.

“Az államtitkárság egyik kedvenc fesztiválja az EFOTT, mivel itt nagyon gazdag a sportprogram” – szögezte le Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, aki megígérte, hogy Révész Máriuszhoz hasonlóan jövőre ő is kerékpárral látogat el az EFOTT-ra.

Szélesi Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) sportigazgatója elmondta, hogy csütörtökön az EFOTT sportrésze a parasportról szól: a fesztiválozók parasportokat próbálhatnak ki, és parasportolókkal találkozhatnak.

A megnyitó végén a mintegy ötvenfős kerékpáros csoport – amelyhez menet közben csatlakozhatnak mások is – Ocelka Róbert vak parasportoló és kísérője, Andristyák Gábor felvezetésével nekivágott a 70 kilométeres útnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rogán: Jottányit sem engedünk

  Rogán: Jottányit sem engedünk

  “Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án. Mi ki fogunk tartani, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem engedünk “– mondta a PestiSrácok.

 • Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Nem kezdeményezte a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség, így a mai tárgyaláson arról dönt a bíróság, hogy a gyanúsított kap e nyomkövetőt a bokájára vagy sem.

 • Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Már nem is kell átkelniük Európán, az EU áttelepítési programja keretében 40 ezer migránst maga az Európai Bizottság segít ide jutni az áttelepítési programmal, amelybe most újabb 10 ezer főt vonnak be – erről Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs ügyekért felelős tagja nyilatkozott azután, hogy tárgyalt Horst Seehofer német belügyminiszterrel.