EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb XXI.kerület

Kerítéssel védik a lakók biztonságát

A hét társasházzal, valamint az azok nevében eljáró közös képviselőkkel történt egyeztetés után elkészültek a Vízmű-lakótelep zárható elektromos kapui.

A Vízmű-lakótelepen élők régóta panaszkodtak arra, hogy idegenek járkálnak a telepen, és ismeretlen autók parkolnak az ittenieknek fenntartott helyen.


– A kocsikat itt pihentették, gyakran rendszám nélkül is. A Vízművek területe felől mi védve vagyunk, de a másik oldalon lévő házsorban többször volt betörés. Az is gyakran előfordult, hogy mi területünket használtak menekülőútnak, ha túl nagy volt a sor az M0-s felé, az autók egyszerűen bejöttek megfordulni. Az egyik bejáraton jöttek, a kijáraton pedig vissza – mesélte Tulok László, aki 31 évig dolgozott a Vízműveknél, és 1983 óta él itt a családjával. Felesége, Manyika hozzátette, hogy mióta megvan a két zárható kapu, nagyobb biztonságban érzik magukat.

– A játszótérre is nyugodtabban engedjük le a nagyobb unokákat, akár felnőtt nélkül is, mert zárt helyen vannak, nem kell tartani az idegenektől. A kapu fenntartására 660 forintot fizetünk havonta, ennyit megér a nagyobb biztonság.


A Vízmű-lakótelepen élők többsége – 199 lakásból 167 – támogatta azt az ötletet. Az önkormányzat a kezdeményezés élére állt, két hatalmas kapuval rendelkező kerítés készült. A kerítés mellett beléptetőkapukat telepítettek. A munkálatokat az önkormányzat cége, a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. bonyolította le, a kapus rendszer tervezését, kiépítését az önkormányzat vállalta. Az üzemeltetést és az azzal járó költségeket az ott élők állják.

Ottjártunkkor Erzsike először ment látogatóba a húgához, amióta zárható kapuk vannak a lakótelepen.

– Odafelé autóval vittek, pillanatok alatt bejutottunk, hazafelé pedig busszal mentem, akkor a kiskapun át engedett ki a húgom. Én is lakótelepen lakom, a Duna túloldalán, ott megoldhatatlan lenne bekeríteni az egész területet, de nekik szerencséjük van, örülök neki.

 

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.