2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Érd

Készülnek a festmények, szobrok

Az Érdi Művésztelep július 16-án nyílt meg, és a hónap végén zárja kapuit. Az idei alkotói találkozón összesen tizenhárom művész vesz részt: Aknay János, Csetneki József, Eőry Emil, Hudák Mariann (Maja), Kalocsai Enikő, Karsch Manfréd, Kéri Mihály, Kovács Johanna, Puha Ferenc, Fritz Rautner, Székács Zoltán, Sz. Varga Ágnes és Wrobel Péter.

Az alkalmi műtermeknek a Bolyai János Általános Iskola ad helyet, ahol minden bizonnyal idén is kitűnő művek születnek.


Eőry Emil alkotás közben

Színek és motívumok Karsch Manfréd keze alól

A művészeknek az alkotói tevékenység mellett, ahogy az ilyenkor szokás, alkalmuk nyílik arra is, hogy az együttlétet felhasználva inspiráló, egymást segítő, akár kritikus műbírálatokkal adjanak hozzá valamit egymás munkájához. Esténként hosszú közös beszélgetések, viták adnak lehetőséget a meghívottaknak, hogy kiszakadjanak a hétköznapok során megszokott világból, és helyet kapjon az esztétikumról, stílusirányzatokról szóló vélekedések megvitatása.

Karsch Manfréd egyik hangulatos képe

Világunk, ahogy Kovács Johanna látja  Fotók: Eőry Emil

A Művésztelep, a műtermeknek otthont adó iskola július 29-ig várja az alkotásokra és az alkotókra kíváncsi érdeklődőket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.