EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Érd

Készülnek a festmények, szobrok

Az Érdi Művésztelep július 16-án nyílt meg, és a hónap végén zárja kapuit. Az idei alkotói találkozón összesen tizenhárom művész vesz részt: Aknay János, Csetneki József, Eőry Emil, Hudák Mariann (Maja), Kalocsai Enikő, Karsch Manfréd, Kéri Mihály, Kovács Johanna, Puha Ferenc, Fritz Rautner, Székács Zoltán, Sz. Varga Ágnes és Wrobel Péter.

Az alkalmi műtermeknek a Bolyai János Általános Iskola ad helyet, ahol minden bizonnyal idén is kitűnő művek születnek.


Eőry Emil alkotás közben

Színek és motívumok Karsch Manfréd keze alól

A művészeknek az alkotói tevékenység mellett, ahogy az ilyenkor szokás, alkalmuk nyílik arra is, hogy az együttlétet felhasználva inspiráló, egymást segítő, akár kritikus műbírálatokkal adjanak hozzá valamit egymás munkájához. Esténként hosszú közös beszélgetések, viták adnak lehetőséget a meghívottaknak, hogy kiszakadjanak a hétköznapok során megszokott világból, és helyet kapjon az esztétikumról, stílusirányzatokról szóló vélekedések megvitatása.

Karsch Manfréd egyik hangulatos képe

Világunk, ahogy Kovács Johanna látja  Fotók: Eőry Emil

A Művésztelep, a műtermeknek otthont adó iskola július 29-ig várja az alkotásokra és az alkotókra kíváncsi érdeklődőket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.