EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Nyíregyháza

Kezdetét vette a Nyíregyházi Állatpark nyári tábora

Júniusban indult el a Nyíregyházi Állatpark nyári táborának első turnusa, melyet évről évre egyre nagyobb érdeklődés övez.

– Annak idején mindössze 15-20 gyerek vett részt a turnusokban, most már egyszerre tíz 20 fős csoportot tudunk koordinálni. A gyerekek egy nap alatt két állatos programban vesznek részt, illetve a kijelölt főhadiszálláson tanulnak a napi témával kapcsolatban. Beleshetnek a kulisszák mögé, hiszen a park dolgozóinak mindennapjai is feltárulnak előttük. Elefántetetés, zsiráfház megtekintése, ocenárium karanténjának felfedezése, papagájtréning megfigyelése, és ez mind csak néhány példa a megannyi programlehetőség közül – árulta el a Lokál Extrának Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark szóvivője.


A makik etetése a gyerekek kedvenc időtöltése Fotó: Kohut Árpád

Azt is megtudtuk, a táborozó gyerekek leginkább a testközeli élményeket kedvelik, így nem véletlen, hogy a makietetés számít a legnépszerűbb programnak, de a kígyósimogatásért és a teknősök mosdatásáért is odavannak a mini gondozók. És nem csupán az egzotikus vidékek élővilága kapott kiemelt helyet, a tábor szervezői fontosnak tartják, hogy a hazai erdők, illetve mezők állatvilágát is megismerjék a gyerekek, s azt is megtanulják, hogyan kell viselkedni egy veszélyes állattal való találkozás során.

A bátrabbak kígyót is simogathatnak Fotó: Kohut Árpád

 

– A táborozók azon túl, hogy belelátnak az állatkerti életbe, számos értékes és hasznos információval lesznek gazdagabbak, ez reményeink szerint formálja szemléletüket. Mesélünk nekik a fajmegőrzésről, a felelős állattartásról, a lóápolásról és nyuszigondozásról, valamint arról is, hogy miként kell berendezni egy édesvízi akváriumot – mondta a park szóvivője, aki azt is elárulta, hogy minden csoporttal van egy zoopedagógus, akit a Nyíregyházi Egyetem két hallgatója segít. Őket egészítik ki a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai, akik évek óta – idén nyolcvan fővel – részt vesznek a táborban segítőként vagy kistanárként.


Fotó: Kohut Árpád

A papagájshow-ra mindig sokan kíváncsiak Fotó: Kohut Árpád

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.