2020. július 16., csütörtök
Valter

Egyéb Nyíregyháza

Kezdetét vette a Nyíregyházi Állatpark nyári tábora

Júniusban indult el a Nyíregyházi Állatpark nyári táborának első turnusa, melyet évről évre egyre nagyobb érdeklődés övez.

– Annak idején mindössze 15-20 gyerek vett részt a turnusokban, most már egyszerre tíz 20 fős csoportot tudunk koordinálni. A gyerekek egy nap alatt két állatos programban vesznek részt, illetve a kijelölt főhadiszálláson tanulnak a napi témával kapcsolatban. Beleshetnek a kulisszák mögé, hiszen a park dolgozóinak mindennapjai is feltárulnak előttük. Elefántetetés, zsiráfház megtekintése, ocenárium karanténjának felfedezése, papagájtréning megfigyelése, és ez mind csak néhány példa a megannyi programlehetőség közül – árulta el a Lokál Extrának Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark szóvivője.


A makik etetése a gyerekek kedvenc időtöltése Fotó: Kohut Árpád

Azt is megtudtuk, a táborozó gyerekek leginkább a testközeli élményeket kedvelik, így nem véletlen, hogy a makietetés számít a legnépszerűbb programnak, de a kígyósimogatásért és a teknősök mosdatásáért is odavannak a mini gondozók. És nem csupán az egzotikus vidékek élővilága kapott kiemelt helyet, a tábor szervezői fontosnak tartják, hogy a hazai erdők, illetve mezők állatvilágát is megismerjék a gyerekek, s azt is megtanulják, hogyan kell viselkedni egy veszélyes állattal való találkozás során.

A bátrabbak kígyót is simogathatnak Fotó: Kohut Árpád

 

– A táborozók azon túl, hogy belelátnak az állatkerti életbe, számos értékes és hasznos információval lesznek gazdagabbak, ez reményeink szerint formálja szemléletüket. Mesélünk nekik a fajmegőrzésről, a felelős állattartásról, a lóápolásról és nyuszigondozásról, valamint arról is, hogy miként kell berendezni egy édesvízi akváriumot – mondta a park szóvivője, aki azt is elárulta, hogy minden csoporttal van egy zoopedagógus, akit a Nyíregyházi Egyetem két hallgatója segít. Őket egészítik ki a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai, akik évek óta – idén nyolcvan fővel – részt vesznek a táborban segítőként vagy kistanárként.


Fotó: Kohut Árpád

A papagájshow-ra mindig sokan kíváncsiak Fotó: Kohut Árpád

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  Ezt a strandot kár lenne kihagyni!

  A szemnek is élmény, de ott lenni az igazi. A nyár legnagyobb vizes szenzációja a nem egészen egy hónapja átadott debreceni, Aquaticum strand.

 • Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a nemzeti konzultáció honlapjának akadálymentesítése

  Elkészült a Nemzeti Konzultáció honlapjának akadálymentesítése, így a kitöltése minden magyar polgár számára biztosított – közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a Magyarország Kormányának hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 • Részleges látogatási tilalom

  Részleges látogatási tilalom

  A betegek védelmében, óvatosságból részleges látogatási tilalmat rendelt el, a súlyos állapotú betegeket kezelő intenzív részlegeken és a nagy forgalmú Sürgősségi Osztályon.

 • Bódog-idők jönnek Kispesten

  Bódog-idők jönnek Kispesten

  A Magyar Kupa győztes Honvéd labdarúgói augusztusban az Európa Liga selejtezőit kiemeltként kezdhetik. Újra piros-feketébe öltözik Baráth Botond és Zsótér Donát is, akiket a tavaly a Kisvárdát az NB I-ben tartó Bódog Tamás készíti fel az új idényre.