2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb XIII.kerület

Kezdődhet a felújítás

A közeljövőben a kerületi önkormányzat megkötheti a fővárosi önkormányzattal azt a szerződést, amelynek köszönhetően megújulhat a Rákos-patak Béke és Göncöl utca közötti szakasza.

Így néz ki most a terület (Fotó: budapest13.hu)


 

Az önkormányzat a program végrehajtásához 250 millió forint önrészt biztosított, míg a Fővárosi Közgyűlés további 100 millió forintot szavazott meg. Mindezt 2015 szeptemberében közvélemény-kutatás, 2016 elején lakossági tervegyeztető fórum előzte meg, amelyek után véglegessé vált a fejlesztési terv és a szakmai koncepció. A patak északi és déli oldala szabadtér-építészeti fejlesztésének kiviteli tervei elkészültek. A cél a Rákos-patak ökológiai rehabilitációjának elindítása, ami egy esetleges későbbi komplex fejlesztés előzménye lehet. A terület kapcsolódik az előkészítés alatt álló, a Rákos-patak teljes fővárosi szakaszára kiterjedő térségi kerékpárút-fejlesztési programhoz és azzal összhangban van.
Az önkormányzat tájékoztatása szerint a mindezt tartalmazó Tér_Köz pályázat magában foglalja a kerékpárúttól elválasztott gyalogossétány fejlesztését, új gyalogoshíd létesítését a Hajdú utca és a Hajdú köz között, a patak mentén virágos rész és tanösvény kialakítását, a zöldfelületek fenntarthatóságának növelése érdekében talajvízkutas automata öntözési rendszer kialakítását, valamint korszerű közvilágítást és új utcabútorok kihelyezését. Annak érdekében, hogy a zöldterületi fejlesztés, a játszó- és edzőtér kialakítása által a terület valódi szabadidős, rekreációs övezetté váljon, közösséget formáló közterületi színtér jöjjön létre, a projekt részeként az önkormányzat vállalta az egészséges életmódot, rendszeres testmozgást, futást népszerűsítő rendezvénysorozat megszervezését is.

A tervek szerint ilyen lesz az új terület

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.