EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb XIII.kerület

Kezdődhet a felújítás

A közeljövőben a kerületi önkormányzat megkötheti a fővárosi önkormányzattal azt a szerződést, amelynek köszönhetően megújulhat a Rákos-patak Béke és Göncöl utca közötti szakasza.

Így néz ki most a terület (Fotó: budapest13.hu)


 

Az önkormányzat a program végrehajtásához 250 millió forint önrészt biztosított, míg a Fővárosi Közgyűlés további 100 millió forintot szavazott meg. Mindezt 2015 szeptemberében közvélemény-kutatás, 2016 elején lakossági tervegyeztető fórum előzte meg, amelyek után véglegessé vált a fejlesztési terv és a szakmai koncepció. A patak északi és déli oldala szabadtér-építészeti fejlesztésének kiviteli tervei elkészültek. A cél a Rákos-patak ökológiai rehabilitációjának elindítása, ami egy esetleges későbbi komplex fejlesztés előzménye lehet. A terület kapcsolódik az előkészítés alatt álló, a Rákos-patak teljes fővárosi szakaszára kiterjedő térségi kerékpárút-fejlesztési programhoz és azzal összhangban van.
Az önkormányzat tájékoztatása szerint a mindezt tartalmazó Tér_Köz pályázat magában foglalja a kerékpárúttól elválasztott gyalogossétány fejlesztését, új gyalogoshíd létesítését a Hajdú utca és a Hajdú köz között, a patak mentén virágos rész és tanösvény kialakítását, a zöldfelületek fenntarthatóságának növelése érdekében talajvízkutas automata öntözési rendszer kialakítását, valamint korszerű közvilágítást és új utcabútorok kihelyezését. Annak érdekében, hogy a zöldterületi fejlesztés, a játszó- és edzőtér kialakítása által a terület valódi szabadidős, rekreációs övezetté váljon, közösséget formáló közterületi színtér jöjjön létre, a projekt részeként az önkormányzat vállalta az egészséges életmódot, rendszeres testmozgást, futást népszerűsítő rendezvénysorozat megszervezését is.

A tervek szerint ilyen lesz az új terület

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.