EUR: 310,78 Ft
CHF: 269,79 Ft
2017. október 11., szerda
Brigitta

Egyéb XIII.kerület

Kezdődhet a felújítás

A közeljövőben a kerületi önkormányzat megkötheti a fővárosi önkormányzattal azt a szerződést, amelynek köszönhetően megújulhat a Rákos-patak Béke és Göncöl utca közötti szakasza.

Így néz ki most a terület (Fotó: budapest13.hu)

 

Az önkormányzat a program végrehajtásához 250 millió forint önrészt biztosított, míg a Fővárosi Közgyűlés további 100 millió forintot szavazott meg. Mindezt 2015 szeptemberében közvélemény-kutatás, 2016 elején lakossági tervegyeztető fórum előzte meg, amelyek után véglegessé vált a fejlesztési terv és a szakmai koncepció. A patak északi és déli oldala szabadtér-építészeti fejlesztésének kiviteli tervei elkészültek. A cél a Rákos-patak ökológiai rehabilitációjának elindítása, ami egy esetleges későbbi komplex fejlesztés előzménye lehet. A terület kapcsolódik az előkészítés alatt álló, a Rákos-patak teljes fővárosi szakaszára kiterjedő térségi kerékpárút-fejlesztési programhoz és azzal összhangban van.
Az önkormányzat tájékoztatása szerint a mindezt tartalmazó Tér_Köz pályázat magában foglalja a kerékpárúttól elválasztott gyalogossétány fejlesztését, új gyalogoshíd létesítését a Hajdú utca és a Hajdú köz között, a patak mentén virágos rész és tanösvény kialakítását, a zöldfelületek fenntarthatóságának növelése érdekében talajvízkutas automata öntözési rendszer kialakítását, valamint korszerű közvilágítást és új utcabútorok kihelyezését. Annak érdekében, hogy a zöldterületi fejlesztés, a játszó- és edzőtér kialakítása által a terület valódi szabadidős, rekreációs övezetté váljon, közösséget formáló közterületi színtér jöjjön létre, a projekt részeként az önkormányzat vállalta az egészséges életmódot, rendszeres testmozgást, futást népszerűsítő rendezvénysorozat megszervezését is.

A tervek szerint ilyen lesz az új terület

Kapcsolódó Cikkek

 • Az ukrán külügyminiszter a héten Budapestre látogat

  Az ukrán külügyminiszter a héten Budapestre látogat

  Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter megerősítette kedden, hogy október 12-én, csütörtökön látogatást tesz Budapesten azzal a céllal, hogy elmagyarázza a magyar partnereknek az új ukrán oktatási törvény lényegét.

 • Oldalára borult egy autóbusz Tótkomlósnál, sok a sérült!

  Oldalára borult egy autóbusz Tótkomlósnál, sok a sérült!

  Három súlyos sérültje van a Tótkomlós és Kaszaper között péntek reggel történt buszbalesetnek, amelynek során az oldalára borult a jármű – tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az M1 aktuális csatornán.

 • Új óvoda épül Vértesszőlősön

  Új óvoda épül Vértesszőlősön

  Vértesszőlősön az önkormányzat megkezdte egy új óvoda építését, ahol 125 gyermeket nevelhetnek korszerű körülmények között – mondta el a polgármester az MTI-nek.

 • Elítélték adócsalás miatt James Bondot

  Elítélték adócsalás miatt James Bondot

  Kétéves felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki csütörtökön egy német bíróság Werner Maussra, a helyi sajtóban “német James Bondként” emlegetett egykori titkos ügynökre 14 millió eurós adócsalás miatt.