EUR: 328,14 Ft
CHF: 300,88 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Külföld

Kiderült! A sofőr is felelős a veronai buszbalesetért

Az Origo birtokába jutott az a jegyzőkönyv, amiből kiderült, nagyon súlyos alvászavarban szenvedett és a vezetési képességet befolyásoló gyógyszert is szedett az sofőr, aki a buszt vezette a veronai tragédia pillanatában. Betegségeiről nem tájékoztatta a főnökét.

A balesetről készült jegyzőkönyvben az áll, hogy több tényező közrejátszott a tragédiában.


A megvizsgált dokumentumok alapján az olasz nyomozók egyértelműen az egyik sofőrt teszik a január 20-ai, olaszországi tragédia felelősévé, amelyben a magyar diákok busza szenvedett balesetet Verona közelében – írja az Origo. A lap úgy tudja a volán mögött ülő sofőr nem egyszerű rosszalvó volt, a férfi csak egy súlyos alvászavar enyhítésére kialakított szerkezettel tudott aludni.

Mint arról beszámoltunk, január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségnek tizenhét halálos áldozata volt. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.


Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

 • A Nap képe: ArcMás

  A Nap képe: ArcMás

  Gigantikus képek díszítik Moszkva nyugati elővárosában a panellakások falait, ahol graffitiművészek festményei kápráztatják el az embereket.

 • Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Jelentősen romlott az 1912 óta az Atlanti-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota. Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról.

 • Életeket követelt egy villámcsapás a lengyel Tátrában

  Életeket követelt egy villámcsapás a lengyel Tátrában

  Hirtelen kitört viharban négyen életüket veszítették, és csaknem százan megsérültek csütörtökön villámcsapásoktól a lengyel Tátrában, folyamatban vannak a mentőakciók – adta hírül legfrissebb jelentésében a lengyel közszolgálati televízió (TVP Info).