2019. július 20., szombat
Illés

Belföld

Kiderült: nem volt erőszak a Soundon

Tisztázta a nyomozás a tavalyi szexuális erőszak gyanúja alól a kanadai testvérduó, az elektronikus zenét játszó DVBBS együttes tagjait, Christopher és Alexandre van den Hoefot. Mint ismert, a zenészek tavalyi fellépése után a Balaton Soundon a fiúk öltözőjében három magatehetetlen fiatal lányt találtak. Az egyikük anyja feljelentést tett, mert szerintük a fiúk elkábították valamivel, majd megerőszakolták a lányokat. Az esetet súlyosbította, hogy a zenészek a botránytól félve viharos gyorsasággal akarták elhagyni az országot, de a zsaruk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren utolérték őket.

DVBBS Balaton Sound Fotó: Csudai Sándor

Miután kihallgatták a van den Hoef fivéreket, elhagyhatták az országot, és a rendőrség ismeretlen tettes ellen kezdte meg a nyomozást, szexuális erőszak gyanúja miatt.


Kasznár Gyula alezredes, az ügyben eljáró siófoki rendőrkapitányság vezetője a Zsaru magazinnak elmondta, hogy bár a zenekar tagjainak csomagjaiban rengeteg óvszert és szexuális segédeszközöket találtak, a nyomozás eredménye szerint nem történt szexuális erőszak. Mivel azonban a zenészek és a menedzserük drogtesztje is pozitív lett, kábítószer birtoklásával gyanúsították meg őket, amely ügyben hamarosan vádemelési javaslat várható.

Kapcsolódó Cikkek