EUR: 325,41 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Ózd

Kiknek épült szabadidőpark a Drótos-tetőn?

A sikertelenséget, a folyamatosan bizonyított alkalmatlanságát kommunikációs trükkökkel és pótcselekvésekkel próbálja leplezni a jelenlegi ózdi városvezetés. Ennek eklatáns példája a Drótos-tetőn kialakított pihenő- és játszóövezet, amely az érdeklődés ismeretében jó nagy baklövés volt, jelentős önkormányzati pénzből.

A Damjanich út elején kanyarodtunk fel a Bólyai Farkas utcába, hogy megnézzük, miről is szól a Jobbik propagandája. Néhány vezető ugyanis úgy hirdet egy szabadidőparkos beruházást, mintha ez lenne az első ilyen jellegű építkezés az országban. Más azonban a valóság, és más a pártreklám. Az első mintegy 200 méter megtétele után kátyú kátyút követ, oda nem kell kitenni a sebességkorlátozó táblákat, mint a Cipóba, mert mindenki félti a járgányát. Lépésben értünk fel a hajtűkanyarba, ahol jókora illegális szemétlerakat fogad. Az út viszont továbbra sem igazán járható, és ez az állapot egészen a tévétoronyig tart. Aki esetleg gyalogosan merészkedik a város fölé, még közelebbről szemügyre veheti a mély gödröket, szagolhatja a szeméthegy bűzét. Az állapotok miatt tartós sétára készüljön fel és ne induljon el senki hideg élelem és ivóvíz nélkül.


Fotó: Lokál
Képalá: Látogatókra vár a park

A körbekerített terület bejáratánál tábla figyelmeztet: munkaterület, saját felelősségre látogatható. Járművel behajtani tilos. A szépen fásított, parkosított, sziklakertekkel és pihenőhelyekkel ellátott területre érve magányosnak érzi magát a látogató. Egyetlen őr vigyázza az értékeket, mert ha nem lenne őrség, már biztosan mindent szétloptak volna a tolvajok, ahogyan tették azt a kohászat által egykor felhúzott épületekkel is. Ezért aztán három műszakban közmunkások védik az értékeket. A műszakban lévőtől megkérdeztük: kitéved-e néha valaki a várostól távoli területre? Kiderült, a polgármesteri hivatal dolgozóinak szerveztek bulit arra a hétre, egyébként kíváncsiságból 1-2 család a gyermekeivel kilátogat néha a parkba. Nem tűnik biztonságosnak ez a munka, hiszen az őrbódéban nincs áram és telefon, tehát rossz emberek felbukkanása vagy rosszullét esetén nem tudnának kihez fordulni. Néhány ózdi pedagógus igyekezett javítani a látogatottságon, szerveztek már osztálykirándulásokat a védett növényekkel is betelepített Drótos-tetőre. Hogy a városból nehezen megközelíthető helyen mikor teljesülnek a polgármester és vezetőtársai azon gyerekes álmai, hogy a kieső terület látogatóközponttá váljon, arra egyelőre nem tudunk választ találni. Elképzelhető, hogy egy újabb Páva Klub jött így létre Ózdon, jelentős költségek árán, önkormányzati pénzből.

Fotó: Lokál
Képalá: Arborétum-szerű fásítás történt a parkban

Hogy mindez ne így legyen, ezúton is javasoljuk olvasóinknak, hogy a körülmények ellenére látogassanak el az egykori Majális parkba, amelyre sok ózdi ember ma is nosztalgiával gondol, és süssenek szalonnát, miközben gyermekeik kipróbálják a mászókákat vagy játszanak a homokozóban. Nagy és kulturált területről van szó, amely a leírt negatívumok megváltoztatása után akár családi kirándulások célpontja is lehet.


Fotó: Lokál
Képalá: A város fölött a levegő is más

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.