EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Belföld

Kinek a pénzén fesztiválozott a Momentum?

Nem árulja el a Momentum, mennyibe is került és miből finanszírozták azt a négynapos fesztivált, melyet az elmúlt héten Bodajkon rendeztek. A számítások szerint legalább milliós, de akár több tízmilliós veszteséggel is zárhatta a párt a bulit.

Ismét olyan nagyszabású kiadásba bocsátkozott a Momentum, melynek fedezetére nem hajlandóak pontos magyarázatot adni. A Lokál májusban már beszámolt arról, hogy szakértők szerint legalább kétszer annyiba kerülhetett a Momentum munkaünnepi rendezvénye, mint amennyit bevallottak. Közleményük szerint 2,6 millió forintot áldoztak a gigabulira, de hozzáértők szerint csak a LED- és hangfalak bérlése kerülhetett ennyibe.


Most egy négynapos bulit hoztak tető alá Bodajkon. Hajnal Miklós, a párt szóvivője szerint a Nyitás Fesztiválon mintegy ezren vehettek részt, amit sikerként értékelt, de üzleti titokra hivatkozva az ATV-nek nem mondta el, hogy mennyibe kerültek az olyan sztárfellépők, mint a Welhello, az Anima Sound System vagy a Soerii & Poolek. Végül annyit elárult: egyenleg még nincs, de úgy néz ki, hogy veszteséges lesz a szavai szerint „pár tízmilliós fesztivál”, amire egyébként számítottak is. Ez feltűnt az LMP-hez köthető reflektor.blog.hu-nak is.

– Családilag érintett vagyok a rendezvényszervezésben, így tisztában vagyok a piaci árakkal, egy ilyen fesztivál ezekkel az előadókkal alsó hangon 20–25 millió forint. Így, kilenc hónappal a választások előtt mégis melyik párt engedheti meg magának, hogy a kampányfinisben „több tízmilliós” rendezvényt szervezzen, amely nemhogy nullszaldósra nem jön ki, hanem tuti bukó? – teszi fel a kérdést a szerző, majd arra jut: „ott lehet ilyet bevállalni, ahol kőkemény pénzelések mennek a háttérben”. A Figyelő által megkérdezett, rendezvényszervezéssel foglalkozó szakember szerint ennél is nagyobb, 35–40 millió forint lehetett a végösszeg.


A Lokál kicsit utánaszámolt, hogy a jegyárakból mekkora bevételre tehetett szert a Momentum. A fesztiválra a legolcsóbb jegy 4990, a legdrágább 13 990 forintba került. Még ha mind az ezer résztvevő a legdrágább – közel 14 ezer forintos – bérletet vette volna meg, az is csupán 14 millió forintot jelentene. A valóságban ennél kisebb lehetett a bevétel, így marad a kérdés: honnan voltak a hiányzó (tíz)milliók? Kerestük a pártot kérdéseinkkel, de nem kaptunk választ.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • 250 milliárd a Magyar falu programra

    250 milliárd a Magyar falu programra

    A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.

  • Szijjártó: csak az erős nemzeti identitású nemzetek lehetnek sikeresek

    Szijjártó: csak az erős nemzeti identitású nemzetek lehetnek sikeresek

    Csak azok a nemzetek lehetnek sikeresek, amelyeknek erős nemzeti identitásuk van, és képesek arra, hogy megtartsák kulturális, vallási, illetve történelmi örökségüket – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a megújított Tihanyi Bencés Apátsági Múzeum átadóünnepségén pénteken.