2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb Dunaújváros

Kinevezések és dicséretek a Semmelweis-napon

Szent Pantaleon-emlékérmeket, kiváló dolgozói kitüntetéseket és több fontos elismerést is átadtak a dunaújvárosi kórház Semmelweis-napi rendezvényén. Az anyák megmentőjének születésnapja alkalmából szervezett eseményen prominens személyiségek is részt vettek.                                                                                    

Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatójának beszéde nyitotta meg a Semmelweis Ignác születésének 199. évfordulóján tartott rendezvényt. Mint azt az intézmény vezetője elmondta, manapság kiemelten fontos a megelőzés, a higiénia, aminek az anyák megmentője is élharcosa volt. Kiemelte: intézményükben nagy hangsúlyt fektetnek erre, aminek eredményessége a statisztikai adatokban is megmutatkozik. Hozzátette, hogy bár az egészségügy kapcsán gyakran kerül szóba az alulfinanszírozottság, a dunaújvárosi intézmény az elmúlt években mintegy hatmilliárd forint támogatásban részesült, és további hatszázmillió forintra nyújtott be pályázatot. Mint mondta, a közelmúltban az egészségügyi dolgozók bére is emelkedett, ami jó hír lehet a dunaújvárosi kórház több mint hétszáz dolgozójának. Elárulta: kórházukban összesen 172 orvosi állás van, amelyből mindössze 19 nincs betöltve. Hozzátette, 2012 óta kibővült a dunaújvárosi kórház ellátási területe, hiszen Bács-Kiskun megye nyugati széle és Dunaföldvár is a Szent Pantaleonhoz tartozik. Így tehát összesen csaknem harmincezerrel több ember egészségügyi ellátásáért felelős az intézmény.


Az eseményen átadták a „Szent Pantaleon Kórház kiváló dolgozója” elismerést is, amelyet a kórház nyolc munkatársa vehetett át: dr. Harsányi Emese főorvos, Szilágyiné dr. Tóth Erika vezető főorvos, Kaiserné Bálint Tünde ápoló, Lakatosné Tumpek Kinga szakasszisztens, Darkóné Gergely Márta ápoló, Mészárosné Pintér Katalin osztályvezető főnővér, Bencze Árpádné kontroller és Tóth Árpád műszerész. Emellett főigazgatói és igazgatói dicséretekben is részesült a kórház több alkalmazottja: dr. Sallai Péter főorvos, dr. László Erzsébet főorvos, Jánoska József Istvánné ápoló, és Tokainé Németh Zsuzsanna takarító.

Több elismerést és kinevezést is átadtak a jeles napon
(fotó: Szent Pantaleon Kórház)

A Semmelweis-napon kinevezéseket is átadtak: dr. Boda Viktória szájsebész adjunktus, dr. László Erzsébet adjunktus, és dr. Úr Viktor ortopéd traumatológus adjunktus a jövőben főorvosként, Dr. Balázs Krisztina,  dr. Bula Zoltán, dr. Máté Tibordr. Okos Kinga  szakorvos, dr. Pándi Ottó, dr. Sánta Imola, dr. Szulik Éva, és dr. Tóth Éva szakorvosok pedig adjunktusként dolgozhatnak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.