2019. július 23., kedd
Lenke

Sport

Kiss Szofi mindenképpen ott lesz a döntőben

Kiss Szofi a 13. helyen zárt a szinkronúszók egyéni technikai versenyében a vizes világbajnokság első napján a Városligetben, így nem jutott be a döntőbe. Kiderült, ettől függetlenül biztosan ott lesz a szombati fináléban.

A 22 éves magyar versenyző Oláh Ibolya Magyarország című számára mutatta be gyakorlatát, amit a közönség hatalmas ovációval fogadott, minden egyes sikeresen bemutatott elemét ujjongás és taps követte.
– Volt egy-két hibám, ettől függetlenül életem legjobb szólóját csináltam – nyilatkozta a gyakorlata után  Kiss Szofi.


Kiss Szofi elégedett a gyakorlatával és az érte kapott pontokkal (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

– A hazai közönség és a helyszín miatt nagyon izgultam. Féltem, hogy valami nem úgy sikerül, ahogy szerettem volna, de szerencsére nem így alakult. Nagyon örülök a pontszámomnak is, mert bár lehetett volna magasabb, de ebben a mezőnyben elég jónak számít – fogalmazott a sportoló, aki már 17 évesen szerepelt a londoni olimpián.

A szinkronúszás 1973 óta része a világbajnoki programnak, egészen két évvel ezelőttig kizárólag nők versenyeztek egymással – egyéniben, párosban és csapatban –, Kazanyban azonban debütált a vegyes párosok küzdelme. Az egyéni technikai programban a versenyzőknek saját zenéjükre ugyanazokat a megadott elemeket kell azonos sorrendben bemutatniuk, ezeket a közönség az óriáskivetítőn is figyelemmel kísérheti. A bírák a végrehajtás – erő, dinamika, magasság –, az összbenyomás – zene, ruha, mozdulatok, arckifejezés –, illetve az elemek alapján pontoznak.

A 30 indulót számláló selejtezőben a legjobb 12 jutott a fináléba, Szofi viszont a 13. helyen végzett. Ez azt jelenti, hogy versenyzőként akkor lehet ott a döntőben, ha valamelyik ellenfele nem vállalja a szereplést.


Ha nem lesz ilyen, akkor a magyar versenyző előúszóként mutathatja be gyakorlatát, így a 22 éves Kiss Szofi akkor is szerephez jut a szombaton 11 órakor kezdődő fináléban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Aranylány

  A nap képe: Aranylány

  Elképesztő teljesítménnyel utasította háta mögé versenytársait Hosszú Katinka, aki ezzel aranyérmet szerzett 200 méter vegyesen a dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokságon.

 • Hosszú Katinka még mindig verhetetlen

  Hosszú Katinka még mindig verhetetlen

  Hosszú Katinka tovább írja 2009 óta tartó világbajnoki sikertörténetét. Az olimpiai bajnok úszó megszerezte pályafutása nyolcadik vb-aranyérmét, ezúttal 200 méter vegyesen végzett az élen.

 • Kozma: Mindig a kicsiket büntetik

  Kozma: Mindig a kicsiket büntetik

  A vb úszóversenyeinek nyitónapján a férfi 400 méter gyorson ezüstérmes ausztrál Mack Horton a díjátadás után letérdelt a dobogóra, így tiltakozott a sokadik alkalommal doppinggyanúba keveredett kínai Szun Jang győzelme ellen.

 • Egy ezüst is bearanyozta a kardozók napját

  Egy ezüst is bearanyozta a kardozók napját

  Ezüstérmes lett a magyar kardcsapat a vb-n, mégis felhangzott a tiszteletükre a Himnusz: a díjátadó után többtucatnyi szurkoló alkalmi kórusa a BOK Sportcsarnok előterében énekelte el a megilletődött Szilágyi Áronéknak.