2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Sport

Kiss Szofi mindenképpen ott lesz a döntőben

Kiss Szofi a 13. helyen zárt a szinkronúszók egyéni technikai versenyében a vizes világbajnokság első napján a Városligetben, így nem jutott be a döntőbe. Kiderült, ettől függetlenül biztosan ott lesz a szombati fináléban.

A 22 éves magyar versenyző Oláh Ibolya Magyarország című számára mutatta be gyakorlatát, amit a közönség hatalmas ovációval fogadott, minden egyes sikeresen bemutatott elemét ujjongás és taps követte.
– Volt egy-két hibám, ettől függetlenül életem legjobb szólóját csináltam – nyilatkozta a gyakorlata után  Kiss Szofi.


Kiss Szofi elégedett a gyakorlatával és az érte kapott pontokkal (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

– A hazai közönség és a helyszín miatt nagyon izgultam. Féltem, hogy valami nem úgy sikerül, ahogy szerettem volna, de szerencsére nem így alakult. Nagyon örülök a pontszámomnak is, mert bár lehetett volna magasabb, de ebben a mezőnyben elég jónak számít – fogalmazott a sportoló, aki már 17 évesen szerepelt a londoni olimpián.

A szinkronúszás 1973 óta része a világbajnoki programnak, egészen két évvel ezelőttig kizárólag nők versenyeztek egymással – egyéniben, párosban és csapatban –, Kazanyban azonban debütált a vegyes párosok küzdelme. Az egyéni technikai programban a versenyzőknek saját zenéjükre ugyanazokat a megadott elemeket kell azonos sorrendben bemutatniuk, ezeket a közönség az óriáskivetítőn is figyelemmel kísérheti. A bírák a végrehajtás – erő, dinamika, magasság –, az összbenyomás – zene, ruha, mozdulatok, arckifejezés –, illetve az elemek alapján pontoznak.

A 30 indulót számláló selejtezőben a legjobb 12 jutott a fináléba, Szofi viszont a 13. helyen végzett. Ez azt jelenti, hogy versenyzőként akkor lehet ott a döntőben, ha valamelyik ellenfele nem vállalja a szereplést.


Ha nem lesz ilyen, akkor a magyar versenyző előúszóként mutathatja be gyakorlatát, így a 22 éves Kiss Szofi akkor is szerephez jut a szombaton 11 órakor kezdődő fináléban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

    Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

    Három sportág öt versenyszámában összesen 22 észak-koreai sportoló vesz részt a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián – jelentette be Tomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

  • Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

    Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

    A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökségi tagjainak többsége szombatra elektronikus úton jóváhagyta azt a javaslatot, mely szerint a műkorcsolyázók női versenyében Tóth Ivett indulhat, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának ötödik tagja Oláh Bence lesz a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián.