EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Nagykanizsa

Kitűnők találkozója

Kitűnők találkoztak a polgármesterrel a nyári szünet kellős közepén. Az önkormányzat és az idősügyi tanács azokat a most végzett középiskolás diákokat hívta meg egy rövid csevejre, akik makulátlan mérleggel teljesítették a matúrát.

Már ötödik alkalommal vendégelték meg a legjobbakat az egyik belvárosi étteremben. A találkozó célja azonban most sem elsősorban a kulináris élvezet volt, hanem a város tisztelgése a kitűnők előtt. Mint Dénes Sándor polgármester a fiataloknak jelezte, a beszélgetés arra is jó alkalom, hogy megvitassák Nagykanizsa jövőjét, tervezett fejlesztéseit, hiszen a város – ha valaki máshol tanul is tovább – visszavárja fiataljait, s fontos, hogy a település milyen jövőképet tud kínálni a hazatérőknek s persze az itthon maradóknak.


Dénes Sándor arról is beszélt, hogy Nagykanizsa mindenkit hazavár (Fotó: Gergely Szilárd)

Szóba került a város infrastrukturális és gazdasági fejlesztése, számos létesítmény – így a sportcsarnok, a versenyuszoda, a konferenciaközpont – tervezett megépítése, s az is, hogy a Kanizsán élők, dolgozók erős közösséget alkotnak, amely támogatja, megtartja, segíti tagjait. A polgármester azt is kiemelte, cégvezetőkkel beszélgetve minden alkalommal megbizonyosodik arról, hogy Nagykanizsán szükség van jól képzett szakemberekre, különösen mérnökökre.

A fiatalok, egyetértve számos elképzeléssel, arról is beszéltek, milyen (közel)jövőt álmodtak maguknak. Az 51 kitűnőre érettségizett fiatal az élet majd’ minden területét lefedi, hiszen – terveik szerint – lesznek köztük bölcsészek, tanárok, mérnökök is, és többen megfogalmazták, hogy a diploma megszerzése után Kanizsán képzelik el életüket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.