EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb XVIII.kerület XIX.kerület

Kocka nem csak kockáknak

Idén több mint 800 ezer kocka között játszhatnak azok, akik a Ruzsa István által 2014-ben elindított táborban vesznek részt.

A Pestszentlőrincen indított foglalkozássorozat már Kispesten is látogatható a szünidőben.


Fejleszti a gyerekek kreativitását

A Lakatos-telep szívében, az Eötvös iskolában tartják a kockatábor központi táborát idén is, de a Kondorban, illetve Kispesten, Wekerlén is vannak foglalkozások. Tavaly már elérték a 91 főt, idén szeretnék a bűvös százat megközelíteni, ami felé jó úton haladnak, ugyanis már csak néhány hely kiadó a hátralévő időpontokra.

Terepasztalt is összerakhatnak a táborban

Több mint játék

A kockatábor alappillére a kreativitás és a motoros készségek fejlesztése, vezetett pedagógia mellett. A táborban a gyermekek megtanulják az arányos építést, valamint a formaiság megtartását. A tábor egyik legfontosabb ismérve, hogy csak a saját fejünket használjuk, katalógusok nélkül, szakképzett pedagógusok segítségével. A tábort 6–12 éveseknek ajánlják.

Kockázik a drónpilóta

A tábor vezetője, Ruzsa István húsz éve foglalkozik a kockákkal, és négy éve táboroztat szerte Budapesten. Ez idő alatt több száz gyermek fordult meg táboraiban, és több ezer ember az általa szervezett rendezvényeken. A táborvezetőnek nem ez a fő foglalkozása, bár szívesen tölti idejét a színes kockákkal és építőelemekkel, István alapvetően fotóriporter és drónpilóta.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.