2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Hódmezővásárhely

Kőemelés barbár módra

A Summer Street második hetén sziklák és farönkök egyaránt a levegőbe emelkedtek, amikor Nagy Zsolt „Joe” magyar bajnok erőember műsora volt porondon a Dr. Rapcsák András sétálóutcán.

A Guinness-rekord-várományos „barbár” bemutatta az érdeklődőknek, milyen az, amikor valaki a feje fölé is fel tud kapni egy olyan sziklát vagy farönköt, amire mások csak ráülni tudnak.


Joe nagy erővel készül a Barbár Kupára is.

Joe két kollégájával, Nagy Gáborral és Kis Attilával együtt látott neki a 60-70 kilós sziklák felemelésének, majd nekiveselkedtek a rönknyomásnak is.

Nem feltétlen a súly a lényeg ilyenkor a szikláknál, hanem az, hogy nincs rajtuk fogás, a súlyeloszlás teljesen össze-vissza van.

Megkérdeztük, hogyan szeretett bele ebbe a kihívásokkal és sérülésekkel teli világba, amit erőemelésnek nevezünk.


– Én inkább rabja vagyok ennek a sportnak. Nekem az indító löket Arnold Schwarzeneggertől a Conan, a barbár című film volt. Általános iskolában láttam egy olyan videót, ami még hangalámondásos volt. Ott kattant az agyam egyet, aztán évekig nem találtam valamiért magamra. Aztán találkoztam ezzel a sporttal. Hódmezővásárhelyen és környékén nem is tartom valószínűnek, hogy csinálta volna valaki előttem. Bízom benne, hogy sikerül egy olyan alapot leraknom, hogy akadnak majd olyanok, akik követnek minket – mondta Joe.

Joe elmondta azt is, hogy rengeteg féle-fajta sérülés érte mióta űzi az erőemelést.

– Tavaly a felkészülés során leszakadt a bicepszem, akkor azt vissza kellet, hogy varrják. A sérüléseknek és a buktatóknak szerintem az a lényege, hogy megtanulj mindig újra felállni. Ha fejben mindig ott vagy, nincsenek akadályok, mert úgyis átléped őket. Nem ismerem azt a szót, hogy feladni. Mindig csak előre, ez alapján működök – tette hozzá az erőember.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.