EUR: 323,73 Ft
CHF: 280,49 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Debrecen

Könyvek millióit nyomják ki

Tizenhárom-millió tankönyv készül a szeptemberben induló tanévre, ebből kilencmillió a debreceni Alföldi Nyomda gyártósorairól kerül le. Az Alföldi Nyomda hat nyomdával alkot konzorciumot, már harmadszor nyerték el közösen az állami tankönyvgyártásra kiírt tendert.

A tankönyvgyártáshoz Debrecenben 5 ezer tonna papírt, kartont, valamint közel 90 tonna festéket használtak fel. A könyveket kétszáz kamionnal szállítják majd a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiba – tudtuk meg a híradásokból. Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, az idei tanévben az állam az elsőtől a kilencedik évfolyamig a tanulók részére térítésmentesen biztosítja a tankönyveket. Az ingyenes ellátás így már mintegy egymillió gyermeket érint, ők a köznevelésben részt vevők 85–87 százalékát teszik ki.


Debrecen, 2017. július 19.
Iskolai tankönyvek készülnek a debreceni Alföldi Nyomdában 2017. július 19-én. A tankönyveket gyártó hazai nyomdai konzorcium központjában tartott tájékoztatón elhangzott, hogy zökkenőmentes lesz az idei tankönyvellátás, az iskolák időben megkapják a kiadványokat.
MTI Fotó: Balázs Attila

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.