2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Egyéb Debrecen

Könyvek millióit nyomják ki

Tizenhárom-millió tankönyv készül a szeptemberben induló tanévre, ebből kilencmillió a debreceni Alföldi Nyomda gyártósorairól kerül le. Az Alföldi Nyomda hat nyomdával alkot konzorciumot, már harmadszor nyerték el közösen az állami tankönyvgyártásra kiírt tendert.

A tankönyvgyártáshoz Debrecenben 5 ezer tonna papírt, kartont, valamint közel 90 tonna festéket használtak fel. A könyveket kétszáz kamionnal szállítják majd a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiba – tudtuk meg a híradásokból. Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, az idei tanévben az állam az elsőtől a kilencedik évfolyamig a tanulók részére térítésmentesen biztosítja a tankönyveket. Az ingyenes ellátás így már mintegy egymillió gyermeket érint, ők a köznevelésben részt vevők 85–87 százalékát teszik ki.


Debrecen, 2017. július 19.
Iskolai tankönyvek készülnek a debreceni Alföldi Nyomdában 2017. július 19-én. A tankönyveket gyártó hazai nyomdai konzorcium központjában tartott tájékoztatón elhangzott, hogy zökkenőmentes lesz az idei tankönyvellátás, az iskolák időben megkapják a kiadványokat.
MTI Fotó: Balázs Attila

Kapcsolódó Cikkek