EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Debrecen

Könyvek millióit nyomják ki

Tizenhárom-millió tankönyv készül a szeptemberben induló tanévre, ebből kilencmillió a debreceni Alföldi Nyomda gyártósorairól kerül le. Az Alföldi Nyomda hat nyomdával alkot konzorciumot, már harmadszor nyerték el közösen az állami tankönyvgyártásra kiírt tendert.

A tankönyvgyártáshoz Debrecenben 5 ezer tonna papírt, kartont, valamint közel 90 tonna festéket használtak fel. A könyveket kétszáz kamionnal szállítják majd a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiba – tudtuk meg a híradásokból. Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, az idei tanévben az állam az elsőtől a kilencedik évfolyamig a tanulók részére térítésmentesen biztosítja a tankönyveket. Az ingyenes ellátás így már mintegy egymillió gyermeket érint, ők a köznevelésben részt vevők 85–87 százalékát teszik ki.


Debrecen, 2017. július 19.
Iskolai tankönyvek készülnek a debreceni Alföldi Nyomdában 2017. július 19-én. A tankönyveket gyártó hazai nyomdai konzorcium központjában tartott tájékoztatón elhangzott, hogy zökkenőmentes lesz az idei tankönyvellátás, az iskolák időben megkapják a kiadványokat.
MTI Fotó: Balázs Attila

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.