EUR: 321,99 Ft
CHF: 283,89 Ft
2018. november 12., hétfő
Jónás, Renátó

Egyéb Salgótarján

Kormányhatározat rögzíti a salgótarjáni fejlesztéseket

Megjelent a Magyar Közlönyben a Magyarország kormánya és Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti, a Modern Városok Programban március 21-én kötött együttműködési megállapodás végrehajtásával összefüggő feladatokról szóló kormányrendelet.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere erről közösségi oldalán tájékoztatta a közvéleményt. Hangsúlyozta: „Kezünkben van az a papír, amely pár éven belül biztosítja számunkra Salgótarján nagymértékű fejlődését!” – írta. A kormányhatározatban a márciusi megállapodáshoz képest új konkrétum a Kercseg-lapos felé vezető út felújítása, illetve a turisztikai területen belül az „Üveglandia Ipartudományi Kalandpark” és a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark fejlesztése.


Az Orbán Viktor miniszterelnök látogatása alkalmával megkötött salgótarjáni megállapodás részeként megfogalmazott konkrét fejlesztések, beruházások közül lesz, amely két éven belül megvalósul, az előkészítés pedig a legtöbb projekt esetében megtörténik. Már az erre fordítható egymilliárd forint is az önkormányzat rendelkezésére áll. Többek között lépéseket tesznek az alábbiak érdekében: Salgótarjánt elkerülő, az országhatárral is összeköttetést biztosító négysávos útszakasz kiviteli terveinek elkészítése; új helyi autóbusz-pályaudvar és P+R parkoló kialakítása; a barnamezős területek felszámolása és részben ipari parki hasznosítása, valamint az ezeken felül szükséges, további új ipari parki területek kialakítása; a kereskedelem és a vendéglátás modern salgótarjáni oktatási lehetőségeinek megteremtése; új onkológiai központ létrehozása; egy 50 méteres uszodát is magában foglaló, új városi sport- és rekreációs központ megvalósítása.

Kepal: Orbán Viktor miniszterelnök és Fekete Zsolt polgármester a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodást még márciusban írta alá a salgótarjáni városháza dísztermében
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.