2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Salgótarján

Kormányhatározat rögzíti a salgótarjáni fejlesztéseket

Megjelent a Magyar Közlönyben a Magyarország kormánya és Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata közötti, a Modern Városok Programban március 21-én kötött együttműködési megállapodás végrehajtásával összefüggő feladatokról szóló kormányrendelet.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere erről közösségi oldalán tájékoztatta a közvéleményt. Hangsúlyozta: „Kezünkben van az a papír, amely pár éven belül biztosítja számunkra Salgótarján nagymértékű fejlődését!” – írta. A kormányhatározatban a márciusi megállapodáshoz képest új konkrétum a Kercseg-lapos felé vezető út felújítása, illetve a turisztikai területen belül az „Üveglandia Ipartudományi Kalandpark” és a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark fejlesztése.


Az Orbán Viktor miniszterelnök látogatása alkalmával megkötött salgótarjáni megállapodás részeként megfogalmazott konkrét fejlesztések, beruházások közül lesz, amely két éven belül megvalósul, az előkészítés pedig a legtöbb projekt esetében megtörténik. Már az erre fordítható egymilliárd forint is az önkormányzat rendelkezésére áll. Többek között lépéseket tesznek az alábbiak érdekében: Salgótarjánt elkerülő, az országhatárral is összeköttetést biztosító négysávos útszakasz kiviteli terveinek elkészítése; új helyi autóbusz-pályaudvar és P+R parkoló kialakítása; a barnamezős területek felszámolása és részben ipari parki hasznosítása, valamint az ezeken felül szükséges, további új ipari parki területek kialakítása; a kereskedelem és a vendéglátás modern salgótarjáni oktatási lehetőségeinek megteremtése; új onkológiai központ létrehozása; egy 50 méteres uszodát is magában foglaló, új városi sport- és rekreációs központ megvalósítása.

Kepal: Orbán Viktor miniszterelnök és Fekete Zsolt polgármester a Modern városok program keretében kötött együttműködési megállapodást még márciusban írta alá a salgótarjáni városháza dísztermében
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.