2020. július 08., szerda
Ellák

Sport

Kormos Villő: Csodálatosak a szurkolók!

Kormos Villő műugró nem tagadja, hogy maradt benne egy kis hiányérzet a 17. FINA világbajnokságon mutatott szereplése miatt, de óriási élmény volt hazai közönség előtt szerepelni, ami örök életre emlékezetes marad számára.

– Nagy köszönet jár a szurkolóknak, óriási hangulatot teremtettek. Külföldön csak a csapattársak szorítanak nekünk a helyszínen, most meg szinte mindenki nekünk szurkolt. A vb előtt az edzéseken a párommal, Gondos Flórával megpróbáltuk elképzelni, milyen lesz hazai közönség előtt szerepelni, de minden képzeletünket felülmúlta a hangulat – mondta lapunknak a háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes Kormos Villő, aki hozzátette, azért volt benne  drukk a közönség miatt, de ez nem befolyásolta a szereplést.


Kormos Villő a legjobb magyar műugrók egyike /Fotó: MTI - Illyés Tibor

Kormos Villő a legjobb magyar műugrók egyike /Fotó: MTI – Illyés Tibor

– Amikor odaállok a deszka végére, és várom a sípszót, már csak magamra és a gyakorlatra koncentrálok. És olyan is volt, amikor épp a szurkolók adtak erőt a folytatáshoz. Ami a szereplést illeti, sajnos nem sikerült döntőbe jutni. Pedig a szinkronugrásban ez kifejezetten cél volt, de sajnos rontottunk, és ez most „sokba” került. Tudunk mi ennél jobbat is ugrani. Egyéniben a harmadik ugrásomat rontottam el, ami azért is bánt, mert a verseny után újra ugrottam, és az sokkal jobban sikerült. Csak azt már nem pontozták.

Ami a jövőt illeti: mivel vége a versenyidőszaknak, a 28 éves sportoló kicsit pihenni szeretne, miközben sérült vállát is kúrálja majd. Decemberben pedig itt az országos bajnokság.
– Ott még biztosan elindulok, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.

Kapcsolódó Cikkek