2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Érd

Korszerű épületet kapott a tankerületi központ

A Modern Városok Programja keretében felgyorsult Érd oktatási intézményeinek fejlődése; ez a dinamikusan fejlődő térség számíthat arra is, hogy a felsőoktatási rendszer fejlesztése eljut ebbe a járásba is. Mindezt Aradszki András államtitkár, a térség országgyűlési képviselője jelentette ki az Érdi Tankerületi Központ hivatalos átadásán.

Hivatalosan is átadták az Érdi Tankerületi Központ új épületét

A parlamenti képviselő az épület átadásán hangsúlyozta: az, hogy ezt a fontos funkciót ellátó intézmény Érden működhet, a város elkötelezettségének és a tankerületi vezető elhivatottságának köszönhető.


Aradszki András, a térség parlamenti képviselője hangsúlyozta: az, hogy ez a fontos funkciót ellátó intézmény Érden működhet, a város elkötelezettségének és a tankerületi vezető elhivatottságának köszönhető

A politikus azzal a kívánsággal zárta szavait, hogy az az együttműködés, amely a város, a kormány és a politikai döntéshozók közt eddig megvalósult, továbbra is működjön.

Jelenleg a kormányzati tisztviselők 27 ezer gyermek és 2704 alkalmazott tevékenységét segítik

Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke szintén az együttműködés fontosságát hangsúlyozta, kiemelve: a felújított épületet az önkormányzat biztosította az Érdi Tankerületi Központ számára, ami azt bizonyítja, hogy hosszú távú együttműködés van az önkormányzat és a tankerület között. Mint mondta, bízik benne, hogy ezt a partnerséget a tankerületi központ és az érintett önkormányzatok között a jövőben is sikerül fenntartani. Ebben az együttműködésben, a folyamatosan épülő rendszerben mindenki abban érdekelt, hogy segítsen az egyre magasabb színvonal elérésében.


A rendezvény ünnepélyes szalagátvágással zárult

Hangsúlyozta: tanulságosak az intézményvezetők visszajelzései, miszerint a Klebelsberg Központ az irányú erőfeszítései, hogy a döntések közelebb kerüljenek az intézményekhez, és „ne azzal kelljen foglalkozni, hogy milyen gyorsan tudunk papírt, tonert és egyebeket beszerezni, hanem a pedagógiai munkával”, egyre jobban látszanak.

Sárközi Márta tankerületi igazgató: az Érdi Tankerületi Központ a járás 28 településének ötven intézményét tartja fenn és működteti Fotók: Boros Sándor

Sárközi Márta tankerületi igazgató beszédében elmondta: az Érdi Tankerületi Központ a járás 28 településének ötven intézményét tartja fenn és működteti, és jelenleg 39 fő kormányzati tisztviselő segíti 27 ezer gyermek és 2704 alkalmazott tevékenységét.

A rendezvény ünnepélyes szalagátvágással zárult.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.