2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Érd

Korszerű épületet kapott a tankerületi központ

A Modern Városok Programja keretében felgyorsult Érd oktatási intézményeinek fejlődése; ez a dinamikusan fejlődő térség számíthat arra is, hogy a felsőoktatási rendszer fejlesztése eljut ebbe a járásba is. Mindezt Aradszki András államtitkár, a térség országgyűlési képviselője jelentette ki az Érdi Tankerületi Központ hivatalos átadásán.

Hivatalosan is átadták az Érdi Tankerületi Központ új épületét

A parlamenti képviselő az épület átadásán hangsúlyozta: az, hogy ezt a fontos funkciót ellátó intézmény Érden működhet, a város elkötelezettségének és a tankerületi vezető elhivatottságának köszönhető.


Aradszki András, a térség parlamenti képviselője hangsúlyozta: az, hogy ez a fontos funkciót ellátó intézmény Érden működhet, a város elkötelezettségének és a tankerületi vezető elhivatottságának köszönhető

A politikus azzal a kívánsággal zárta szavait, hogy az az együttműködés, amely a város, a kormány és a politikai döntéshozók közt eddig megvalósult, továbbra is működjön.

Jelenleg a kormányzati tisztviselők 27 ezer gyermek és 2704 alkalmazott tevékenységét segítik

Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke szintén az együttműködés fontosságát hangsúlyozta, kiemelve: a felújított épületet az önkormányzat biztosította az Érdi Tankerületi Központ számára, ami azt bizonyítja, hogy hosszú távú együttműködés van az önkormányzat és a tankerület között. Mint mondta, bízik benne, hogy ezt a partnerséget a tankerületi központ és az érintett önkormányzatok között a jövőben is sikerül fenntartani. Ebben az együttműködésben, a folyamatosan épülő rendszerben mindenki abban érdekelt, hogy segítsen az egyre magasabb színvonal elérésében.


A rendezvény ünnepélyes szalagátvágással zárult

Hangsúlyozta: tanulságosak az intézményvezetők visszajelzései, miszerint a Klebelsberg Központ az irányú erőfeszítései, hogy a döntések közelebb kerüljenek az intézményekhez, és „ne azzal kelljen foglalkozni, hogy milyen gyorsan tudunk papírt, tonert és egyebeket beszerezni, hanem a pedagógiai munkával”, egyre jobban látszanak.

Sárközi Márta tankerületi igazgató: az Érdi Tankerületi Központ a járás 28 településének ötven intézményét tartja fenn és működteti Fotók: Boros Sándor

Sárközi Márta tankerületi igazgató beszédében elmondta: az Érdi Tankerületi Központ a járás 28 településének ötven intézményét tartja fenn és működteti, és jelenleg 39 fő kormányzati tisztviselő segíti 27 ezer gyermek és 2704 alkalmazott tevékenységét.

A rendezvény ünnepélyes szalagátvágással zárult.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.