2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Budapest VIII.kerület

Körzeti megbízotti iroda a Gutenberg téren

A Gutenberg téren nyílt meg Józsefváros harmadik körzeti megbízotti irodája, ahol két rendőr áll a lakosok szolgálatára. Kocsis Máté polgármester a megnyitón úgy fogalmazott, az önkormányzat nem engedi csökkenteni a közbiztonságra fordított forrásokat, mivel ezt kiemelt területnek tekinti.

Évekkel ezelőtt Józsefváros közbiztonságnak javítása lett az önkormányzat legfontosabb feladatainak egyike. E cél eléréséért a mai napig kiválóan tud együttműködni a kerület és a rendőrség.


– Az elmúlt években több mint 4,5 milliárd forintot fordítottunk a közbiztonság javítását célzó feladatokra. Ez nem csökkenhet, mert ebben a kerületben mindig van mit tenni – fogalmazott Kocsis Máté polgármester azon az ünnepségen, amelyen Józsefváros harmadik körzeti megbízotti irodáját adták át. A Palotanegyedben, a Gutenberg téren nyílt meg, mostantól két rendőr teljesít itt szolgálatot. A körzeti megbízotti rendszer lényege, hogy a körzetbe vezényelt rendőr folyamatosan a területen van, így teljesen ismeri azt. A lakossági bejelentéseket nála is meg lehet tenni, így egyfelől személyes a kapcsolat az állampolgárok és a rendőrség képviselői között, másrészt a reakcióidő gyorsabb lehet, mint ha a bejelentés a központi hívószámokon keresztül érkezik a bűnüldöző szervezethez. Rég kitalált és korábban sikeres modell volt ez, amelynek újbóli bevezetését a főváros más területein is üdvözlik a helybéliek.

– Immár a harmadik kmb-irodát adjuk át, hiszen mint sok másban – az áldozatsegítő rendszerben, a kábítószer elleni harcban, a modern térfigyelő hálózat kiépítésében és üzemeltetésében, a közterület-felügyelet létszámának növelésében, a rendőrség támogatásában –, Józsefváros ebben is szeretne élenjárni – tette hozzá a korábbiakhoz Kocsis Máté. – Józsefváros egyre biztonságosabb, ez pedig nemcsak az önkormányzat, a rendőrség és a polgárőrség sikere, hanem az itt élőké is, hiszen szükség van a visszajelzéseikre, javaslataikra.


Molnár Gábor, a VIII. kerület rendőrkapitánya emlékeztetett: tavaly jelentősen csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, a nyomozások eredményessége pedig nagymértékben javult. Elmondta, ehhez az is kellett, hogy az elmúlt években megújult és kibővült a térfigyelő kamerák rendszere, folyamatos segítséget kapnak a készenléti rendőrségtől, megreformálták a körzeti megbízotti rendszert és sorra nyílnak a kmb-irodák. Kiemelte, hogy a panaszleveleket egyre inkább felváltják a köszönőlevelek, ami azt jelzi, hogy a lakosok szerint is jó irányba haladnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Amikor kisülnek a nyár ízei

  Amikor kisülnek a nyár ízei

  Nyáron egymás után kelleti magát a sok gyümölcs a háziasszonyok előtt, hogy valamilyen formában bekerüljenek a családi menübe.

 • A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

 • Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Kobzos Kiss Tamás ünnepi emlékkoncerttel indul a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe óbudán. A koncerten bemutatásra kerül az országos szinten is egyedülálló Óbudai Óvodai program szakmai kiadványa a Kismuzsika.

 • Változó idők Újpalotán

  Változó idők Újpalotán

  Erdődy Anita festőművész nagyszerű képeiből nyílt ingyenes kiállítás az Újpalotai Közösségi Házban.