2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Szombathely

,,Kötelező” éremeső Orlandóban

Kiválóan szerepelve egy ezüst- és öt bronzérmet hoztak haza a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői a World Jump Rope Federation (WJRF) által Amerikában megrendezett Világkupáról.

Jól szerepeltek a  Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői Fotó: Kötélugró Klub Szombathelyi

Gyurkó Flavia, Komlósi Kata, Nagy Lola, Kiss Bianka és Varga Flóra minden versenyszámban megmérette magát az orlandói világkupán, a korábban bokasérülést szenvedett Simon Tira pedig bíráskodott az idei esztendő legjelentősebb kötélugró versenyén. A július eleji világkupát jól kezdték a Szombathelyi Kötélugró Klub ,,lányai”, hiszen már az első versenynapon érmekkel jelezték, hogy ők is a világelithez tartoznak. Páros duplában a Nagy Lola –Komlósi Kata duó ezüstérmet érdemelt ki, míg a négyes formációs gyorsaságiban, a 4X30 másodpercben, 332 lépéssel bronzérem lett a jutalma Bánhegyi Attila és Füle Magdolna tanítványainak.


Bánhelyi Attila, a klub elnöke elégedett a lányok szereplésével Fotó: Kötélugró Klub Szombathelyi

A második versenynapon sem maradtak érem nélkül a szombathelyi kötélugrók, a kétköteles 2×1 perces futásban a Nagy Lola–Kiss Bianka–Komlósi Kata–Varga Flóra felállású kvartett bronzérme részben annak volt köszönhető, hogy Kata remek tempóban ment és 199 alkalommal tette le a jobb lábát (nyilván a balt is, de csak a jobb lábát számolják a bírók). Még egy bronzérem összejött ezen a napon, Komlósi Kata 141-szer triplázott, ami azt jelenti, hogy egy felugrás alatt háromszor hajtotta át maga alatt a kötelet, mindezt pedig addig tehette, amíg el nem hibázta a triplázást.

A harmadik napon, a páros gyakorlatok során a Nagy Lola–Komlósi Kata duó szerzett bronzérmet, míg a negyedik versenynapon a hármas kétköteles gyakorlattal a Nagy Lola–Komlósi Kata–Varga Flóra trió is a harmadik legjobbat produkálta, ezzel újabb bronzéremmel gazdagította az amúgy is színes éremgyűjteményt.


Alig maradt le a dobogóról a félperces egyéni gyorsaságiban Varga Flóra, aki 86,5 lépéssel lett negyedik helyezett, akárcsak az egyköteles versenyek legnehezebb számában, a formációban is negyedikek lettek a szombathelyi lányok. Itt a négy csapattagnak egymással teljes összhangban, remek gyakorlatot bemutatva kellett ugrálni.

Ugyancsak értékes helyezést szerzett és ötödikként zárt a kétköteles gyorsasági 3X40 másodperces futásában a Nagy Lola–Komlósi Kata–Varga Flóra trió, az egyéni 3 perces futásban Varga Flóra, aki 441,5 lépést teljesített, a négyes kétköteles gyakorlatban a Nagy Lola–Komlósi Kata–Varga Flóra–Gyurkó Flavia kvartett, valamint a malom versenyben a Kiss Bianka–Gyurkó Flavia kettős. Az előkelő 6. helyet szerezte meg 103 lépéssel Komlósi Kata, aki a kétköteles gyorsaságiban fél percig szedte, illetve kapkodta a lábait, miközben Nagy Lola és Kiss Bianka hajtotta neki a kötelet.

Éremeső Orlandóban Fotó: Kötélugró Klub Szombathelyi

Bánhegyi Attila, a Szombathelyi Kötélugró Klub elnöke lapunknak adott értékelésében a várakozásoknak megfelelően szereplő lányok mellett a világkupának otthont adó helyszínt és a fantasztikus körülményeket is dicsérte, amikor elmondta, hogy elégedett, hiszen a sportág hazájában a lányok minden versenyszám előtt kellően összpontosítva figyeltek egymásra, és arra törekedtek, hogy a gyakorlatok hiba nélkül sikerüljenek, a gyorsasági számokban pedig szinte mindenki a maximumot hozta ki magából.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek