EUR: 325,82 Ft
CHF: 296,40 Ft
2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Hódmezővásárhely

Közeleg a kutyások hétvégéje

Egyre közeledik a hódmezővásárhelyi CACIB-kutyaszépségverseny időpontja. Szeptember 9–10-én minden az ember legjobb barátjáról fog szólni a Hódmezőgazda Zrt. kiállítási centrumában. Az idén is gondolnak azokra, akik nem csupán szakmai okokból látogatnak ki a nemzetközi versenyre, hanem egy felejthetetlen hétvégét töltenének el a család kedvencével.

Mind a két napon, szeptember 9-én és 10-én is egy-egy önálló kiállítással készülnek a szervezők. Nemzetközi bírókkal és 10-15 ország legszebb kutyáival lehet majd találkozni. Különlegességgel is készülnek ebben az évben, mert azok a kutyák, amelyek mind a két nap CACIB-címet szereznek, külön ajándékot kapnak, méghozzá egy Návay Sándor szobrászművész által készített 10 centi átmérőjű bronzplakettet, képkeretben, plüss háttérrel.


A nevezési felhívást a www.hod-dog.hu oldalon meg is lehet tekinteni.

Az első nevezési határidő már elmúlt, a második körre azonban van még egy hónapja a jelentkezőknek. Az utolsó határidő a kiállítás előtti utolsó két hét, tehát senki sem késett el. Legalább 700 kutyát várnak mind a két napra.

A hódmezővásárhelyi kiállítási helyszín adta lehetőségeket igyekeznek a legjobban kihasználni. Azokat a fajtákat, amelyek ezt igénylik, zárt térben is el tudják helyezni, ide leginkább a társasági kutyák sorolhatóak, mivel a szőrük teljesen átalakulna eső hatására a kiállítási képhez képest.


Mind a két napon folyamatosan kutyás programok várják a résztvevőket. Lesz coursing, de pásztorkutyás bemutató is, amelyet akár saját kutyával is ki lehet próbálni. Lehet számítani agility- és frizbíprodukciókra is, de ami mégiscsak a legfontosabb, hogy Magyarország és a környező országok gyönyörű és különleges kutyáival találkozhatunk a ringekben.

Kapcsolódó Cikkek