EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 18., szombat
Piroska

Sport

Közelít a kánikula, Cipruson már árnyékban is 40 fok van

Az idei nyáron immár harmadszor tombol tikkasztó hőség Cipruson, hétfőn az előrejelzések szerint 40 Celsius-fokos hőségre lehet számítani, árnyékban.

A helyi meteorológiai szolgálat szerint már reggel 30 fokra ébredhettek a ciprusiak. A hőhullám egészen csütörtökig tarthat.


Június végén és július közepén már két ízben is több napon át 42 fok körüli értékeket mértek a földközi-tengeri szigeten.

A hatóságok felszólították a helyi lakosokat, hogy ne tartózkodjanak sokáig a napon, viseljenek világos, lehetőleg pamutból készült ruhákat, és igyanak sok vizet. Az idős és beteg embereknek azt tanácsolták, hogy maradjanak otthon.

A közeli Görögországban az erős északi szelek miatt ennél sokkal kellemesebb, 32 fok körüli hőmérséklet uralkodik. Ugyanakkor éppen az erőteljes légmozgások miatt nagy a veszélye az erdőtüzeknek – figyelmeztetett a görög polgári védelem.

Kapcsolódó Cikkek

 • Súlyos magyar vereség Norvégiától

  Súlyos magyar vereség Norvégiától

  A magyar férfi kézilabda-válogatott 36-29-re kikapott a világbajnoki ezüstérmes Norvégiától az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában pénteken, Malmőben.

 • Egyre több futam lesz a Forma-1-ben

  Egyre több futam lesz a Forma-1-ben

  Úgy tűnik, hogy nem volt elég a Forma-1 szervezőinek a már amúgy is rekordot jelentő 22 futamos világbajnoki szezon, jövőre még több versenyt rendezhetnek.

 • Újabb magyar játékost igazolt a DAC

  Újabb magyar játékost igazolt a DAC

  A 20 esztendős magyar középpályás, Schäfer András lett a szlovák labdarúgó-bajnokságban szereplő Dunaszerdahelyi AC első téli erősítése, aki az olasz élvonalbeli FC Genoa együttesétől érkezett kölcsönbe a szezon végéig.