EUR: 323,66 Ft
CHF: 280,38 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Sport

Közelít a kánikula, Cipruson már árnyékban is 40 fok van

Az idei nyáron immár harmadszor tombol tikkasztó hőség Cipruson, hétfőn az előrejelzések szerint 40 Celsius-fokos hőségre lehet számítani, árnyékban.

A helyi meteorológiai szolgálat szerint már reggel 30 fokra ébredhettek a ciprusiak. A hőhullám egészen csütörtökig tarthat.


Június végén és július közepén már két ízben is több napon át 42 fok körüli értékeket mértek a földközi-tengeri szigeten.

A hatóságok felszólították a helyi lakosokat, hogy ne tartózkodjanak sokáig a napon, viseljenek világos, lehetőleg pamutból készült ruhákat, és igyanak sok vizet. Az idős és beteg embereknek azt tanácsolták, hogy maradjanak otthon.

A közeli Görögországban az erős északi szelek miatt ennél sokkal kellemesebb, 32 fok körüli hőmérséklet uralkodik. Ugyanakkor éppen az erőteljes légmozgások miatt nagy a veszélye az erdőtüzeknek – figyelmeztetett a görög polgári védelem.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kovács Bálint: súlyos bukás után dobogó

    Kovács Bálint: súlyos bukás után dobogó

    A H-Moto Team versenyzői az elmúlt hétvégén a Pannoniaringen folytatták idei szezonjukat a magyar bajnokságban. Az ezresek között az idén az előző két futamot megnyerő Kovács Bálint ezúttal két tizeddel a második helyre szorult, míg az SSP 300-as mezőnyben Kakuszi Ádám a hetedik helyet szerezte meg.

  • Lakatos Gergely lett a darts Európa-bajnok

    Lakatos Gergely lett a darts Európa-bajnok

    Egy arany- és egy bronzérmet nyertek a magyar dartsosok az olaszországi Caorléban megrendezett soft Európa-bajnokságon. Az utánpótlás korosztályban Lakatos Gergely a fiúknál Európa-bajnoki címet nyert, míg a lányoknál Czipó Vivien a dobogó harmadik fokára állhatott fel.