2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Sport

Közelít a kánikula, Cipruson már árnyékban is 40 fok van

Az idei nyáron immár harmadszor tombol tikkasztó hőség Cipruson, hétfőn az előrejelzések szerint 40 Celsius-fokos hőségre lehet számítani, árnyékban.

A helyi meteorológiai szolgálat szerint már reggel 30 fokra ébredhettek a ciprusiak. A hőhullám egészen csütörtökig tarthat.


Június végén és július közepén már két ízben is több napon át 42 fok körüli értékeket mértek a földközi-tengeri szigeten.

A hatóságok felszólították a helyi lakosokat, hogy ne tartózkodjanak sokáig a napon, viseljenek világos, lehetőleg pamutból készült ruhákat, és igyanak sok vizet. Az idős és beteg embereknek azt tanácsolták, hogy maradjanak otthon.

A közeli Görögországban az erős északi szelek miatt ennél sokkal kellemesebb, 32 fok körüli hőmérséklet uralkodik. Ugyanakkor éppen az erőteljes légmozgások miatt nagy a veszélye az erdőtüzeknek – figyelmeztetett a görög polgári védelem.

Kapcsolódó Cikkek

  • Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

    Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

    Három sportág öt versenyszámában összesen 22 észak-koreai sportoló vesz részt a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián – jelentette be Tomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

  • Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

    Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

    A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökségi tagjainak többsége szombatra elektronikus úton jóváhagyta azt a javaslatot, mely szerint a műkorcsolyázók női versenyében Tóth Ivett indulhat, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának ötödik tagja Oláh Bence lesz a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián.