EUR: 307,66 Ft
CHF: 265,63 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Külföld

Közép-amerikai migránsokat találtak egy kamionban

Közel kétszáz, egy kamion rakterében magára hagyott közép-amerikai migránst találtak szombaton a kelet-mexikói Veracruz államban – közölték a szövetségi állam hatóságai.

A veracruzi rendőrség közleménye szerint az Egyesült Államokba igyekvő 178 illegális bevándorlót egy kamion leakasztott rakterében hagyták magukra az embercsempészek.

Amikor erre rádöbbentek, a migránsok előbújtak a kamionból, mert éhesek voltak, és gyalog a közeli Tantima városba mentek, ahol a helyiek enni adtak nekik.

A város legalább 500 kilométerre van az amerikai határtól.

A mexikói hadsereg egy forrása szerint többségükben felnőtt férfiakról és nőkről volt szó, de a csoportban gyermekek is voltak. A hatóságok azonnal egy migránsbefogadó központba vitték az illegális bevándorlókat, ahol a rászorulókat orvosi ellátásban részesítették, majd hozzákezdtek a kitoloncolásukhoz szükséges eljáráshoz.

Éppen egy hete nyolc halott migránst és további 30 végtelenül kimerült és kiszáradt embert találtak egy leparkolt kamion felforrósodott rakterében az egyesült államokbeli San Antonióban (Texas), a mexikói határ közelében. Abban a teherautóban is 38-nál jóval többen lehettek, mivel a térfigyelő kamerák felvételei alapján jó pár migránsért autók érkeztek és elvitték őket, több migráns pedig egyszerűen beszaladt a közeli erdőbe, őket helikopterrel is keresték.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Magyarország ígéretet kapott, hogy addig nem vezetnek be semmilyen változtatást Ukrajnában a magyar kisebbség oktatásában, amíg nem születik meg az Európa Tanács Velencei Bizottságának állásfoglalása – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszterrel és Pavlo Klimkin külügyminiszterrel csütörtökön Kijevben folytatott tárgyalásai után.

 • A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán regionális parlament szavazást tarthat Katalónia függetlenségének kinyilvánításáról, ha a madridi központi kormány “továbbra is akadályozza a párbeszédet, és folytatja az elnyomást” – írta csütörtökön Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek Carles Puigdemont katalán elnök.

 • Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Feleannyi bevándorlót engedne az Egyesült Államokba Donald Trump a napokban a kongresszus elé terjesztett új bevándorlásügyi tervezete alapján. A Figyelő szerint a Trump-tervezet a bevándorlók számának jelentős csökkentése mellett a migrációval kapcsolatos tízezer új állást is teremtene: megnövelné a vámtisztviselők és a bevándorlásügyi bírók, ügyészek és ügyvédek számát is.