2020. július 02., csütörtök
Ottó

Külföld

Közép-amerikai migránsokat találtak egy kamionban

Közel kétszáz, egy kamion rakterében magára hagyott közép-amerikai migránst találtak szombaton a kelet-mexikói Veracruz államban – közölték a szövetségi állam hatóságai.

A veracruzi rendőrség közleménye szerint az Egyesült Államokba igyekvő 178 illegális bevándorlót egy kamion leakasztott rakterében hagyták magukra az embercsempészek.


Amikor erre rádöbbentek, a migránsok előbújtak a kamionból, mert éhesek voltak, és gyalog a közeli Tantima városba mentek, ahol a helyiek enni adtak nekik.

A város legalább 500 kilométerre van az amerikai határtól.

A mexikói hadsereg egy forrása szerint többségükben felnőtt férfiakról és nőkről volt szó, de a csoportban gyermekek is voltak. A hatóságok azonnal egy migránsbefogadó központba vitték az illegális bevándorlókat, ahol a rászorulókat orvosi ellátásban részesítették, majd hozzákezdtek a kitoloncolásukhoz szükséges eljáráshoz.

Éppen egy hete nyolc halott migránst és további 30 végtelenül kimerült és kiszáradt embert találtak egy leparkolt kamion felforrósodott rakterében az egyesült államokbeli San Antonióban (Texas), a mexikói határ közelében. Abban a teherautóban is 38-nál jóval többen lehettek, mivel a térfigyelő kamerák felvételei alapján jó pár migránsért autók érkeztek és elvitték őket, több migráns pedig egyszerűen beszaladt a közeli erdőbe, őket helikopterrel is keresték.

Kapcsolódó Cikkek