2017. november 24., péntek
Emma

Sport

Közlekedj okosan a vb alatt is

A 17. FINA Világbajnokságra érkezők közlekedését egyebek mellett 140 autóbusszal, két szárnyas-, valamint 13 hagyományos hajóval, 12 kikötővel, P+R parkolókkal és hatalmas biciklitárolókkal segítik Budapesten.

A versenyhelyszínekre folyamatos lesz a hajójárat

A MAHART PassNave Kft.-vel kötött együttműködési megállapodás eredményeként a Dunán két szárnyas- és 13 hagyományos hajó 20 percenként induló körjárata, valamint 12 kikötő együttesen bonyolítja le a világesemény alatti közúti közlekedés forgalmát. Az autósok számára a Műegyetem rakparton és a Művészetek Palotájánál két, egyenként 150, illetve 250 férőhelyes közönségparkolót biztosítanak, ahonnan a sporteseményre szóló jegy birtokában a hajójáratok díjmentesen szállítják a vendégeket a margitszigeti, Batthyány téri versenyhelyszínekre és a Duna Arénához. A MÁV-Start Zrt.-vel kötött megállapodás alapján a világbajnokság versenyszámaira jegyet vásárló nézők vonattal fél áron utazhatnak Budapestre és Balatonfüredre. A vasúttársaság továbbá segítséget nyújt az esemény megszervezéséhez nélkülözhetetlen 3500 önkéntes és az augusztusban induló masters-vb-re akkreditáltak utaztatásához is. A szervezők a Duna Arénába várják a legtöbb sportolót és látogatót. Az Arénát a hajójáratok mellett az M3-as metró Forgách utcai megállója felől, az újonnan épült Dagály sétányon keresztül lehet a legrövidebb úton elérni, de megközelíthető déli irányból, a Duna-parti sétányon is. Az ide érkezőknek 1500 parkolóhelyet is biztosítanak a helyszín környezetében, továbbá a város három pontján kijelölt P+R parkolókban. A Duna Plazánál 700 férőhelyes parkolót alakítanak ki, a helyeket napijeggyel lehet elfoglalni. A Duna Plazától 15 percenként induló buszjáratok az Aréna bejáratánál lévő, újonnan épült gyalogoshídhoz érkeznek. A kerékpárral közlekedőknek 480 férőhelyes biciklitárolót telepítenek. Ezenkívül elérhetők lesznek a BUBI-rendszer tárolói és szolgáltatásai is.


Kapcsolódó Cikkek

  • Mindenkit hülyére ver a PSG

    Mindenkit hülyére ver a PSG

    A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata felszántotta a Celtic-kel a Parc des Princes gyepét, és a 7-1-es végeredménnyel megdöntötte a Borussia Dortmund rekordját.

  • A világ legjobbja lett a vizes vb nyitó előadása

    A világ legjobbja lett a vizes vb nyitó előadása

    Két kategóriában is díjazták a 17. FINA Világbajnokság nyitó előadását a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett, rangos Bea World – Best Event Awards ünnepélyes díjátadó gáláján. Az egyik legfontosabb kategória, a Best Live Entertainment szekció fődíját Káel Csaba, a nyitóesemény főrendezője, a Müpa vezérigazgatója és a produkció látványvilágáért felelő francia kollektíva, az ECA2 vezetője, Jean-Christophe Canizares közösen vette át.