EUR: 311,61 Ft
CHF: 270,18 Ft
2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Sport

Közlekedj okosan a vb alatt is

A 17. FINA Világbajnokságra érkezők közlekedését egyebek mellett 140 autóbusszal, két szárnyas-, valamint 13 hagyományos hajóval, 12 kikötővel, P+R parkolókkal és hatalmas biciklitárolókkal segítik Budapesten.

A versenyhelyszínekre folyamatos lesz a hajójárat

A MAHART PassNave Kft.-vel kötött együttműködési megállapodás eredményeként a Dunán két szárnyas- és 13 hagyományos hajó 20 percenként induló körjárata, valamint 12 kikötő együttesen bonyolítja le a világesemény alatti közúti közlekedés forgalmát. Az autósok számára a Műegyetem rakparton és a Művészetek Palotájánál két, egyenként 150, illetve 250 férőhelyes közönségparkolót biztosítanak, ahonnan a sporteseményre szóló jegy birtokában a hajójáratok díjmentesen szállítják a vendégeket a margitszigeti, Batthyány téri versenyhelyszínekre és a Duna Arénához. A MÁV-Start Zrt.-vel kötött megállapodás alapján a világbajnokság versenyszámaira jegyet vásárló nézők vonattal fél áron utazhatnak Budapestre és Balatonfüredre. A vasúttársaság továbbá segítséget nyújt az esemény megszervezéséhez nélkülözhetetlen 3500 önkéntes és az augusztusban induló masters-vb-re akkreditáltak utaztatásához is. A szervezők a Duna Arénába várják a legtöbb sportolót és látogatót. Az Arénát a hajójáratok mellett az M3-as metró Forgách utcai megállója felől, az újonnan épült Dagály sétányon keresztül lehet a legrövidebb úton elérni, de megközelíthető déli irányból, a Duna-parti sétányon is. Az ide érkezőknek 1500 parkolóhelyet is biztosítanak a helyszín környezetében, továbbá a város három pontján kijelölt P+R parkolókban. A Duna Plazánál 700 férőhelyes parkolót alakítanak ki, a helyeket napijeggyel lehet elfoglalni. A Duna Plazától 15 percenként induló buszjáratok az Aréna bejáratánál lévő, újonnan épült gyalogoshídhoz érkeznek. A kerékpárral közlekedőknek 480 férőhelyes biciklitárolót telepítenek. Ezenkívül elérhetők lesznek a BUBI-rendszer tárolói és szolgáltatásai is.


Kapcsolódó Cikkek

  • Már történelme van a Chelsea és a Barca párharcának

    Már történelme van a Chelsea és a Barca párharcának

    Slágermeccsel kezdi meg a szereplést az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. A katalán sztárcsapat a Chelsea otthonában lép pályára. Az angol együttes az utolsó top csapat, amely ellen Lionel Messi még egyszer sem tudott betalálni, így vélhetően ez külön motivációt jelent majd az argentin klasszis számára.

  • Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

    Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

    Ólomsúlyként nehezedik a Liu testvérekre az esélyesség. Legalábbis édesanyjuk szerint nem bírták azt a nyomást, amit a MOB rájuk helyezett azzal, hogy majd negyven év után újra lesz magyar érem a téli játékokon.