EUR: 325,25 Ft
CHF: 294,90 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Sport

Kozma Dominik belefogyott a váltóba

Szinte pillanatok alatt megszabadult jó tízkilónyi súlyfeleslegétől Kozma Dominik. A 4 x 100-as gyorsváltóval bronzérmet nyert kvartett tagja szerint a fanatikus közönség biztatása egy-két másodpercnyi előnyt biztosított számukra.

/Fotó: Cser Dániel

Hihetetlen utat járt be néhány hónap alatt Kozma Dominik. A budapesti világbajnokság előtt vállsérülése miatt pihenőre kényszerült Eb-bronzérmes úszó még több mint tízkilós súlyfelesleggel vágott neki a felkészülésnek, és vasárnap a Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd trióval kiegészülve bronzérmet szerzett a váltóval. S alighanem Sós Csaba szövetségi kapitány sem gondolta volna, hogy négy vizesen ugráló, üvöltöző fiatalember – és több mint tízezer magyar szurkoló – csal könnyeket a szemébe.


– Először jutott be magyar kvartett vb-fináléba, s mindjárt harmadik lett, ha ez „csak” Eb, akkor aranyérmesek vagyunk, szóval életre szóló élményt szereztek a fiúk – kezdte a siker után a meghatódott kapitány. – Dominik fantasztikusan teljesített, érdemes volt tavasszal megfenyegetnem, hogy ha a vb előtt egy hónappal nem hozza a versenysúlyát, kihagyom a csapatból.

– Na igen, három hónapja még száz kiló körül jártam – mondta Dominik. – Aztán megkezdődött a munka, és tényleg szinte pillanatok alatt lejött rólam minden, most úgy 88 lehetek, de ha naponta három-négy edzésen izzasztod magad és hét-nyolc kilométert úszol, könnyen megszabadulsz a kilóktól. Mindenesetre mind a négyen extázisban voltunk, az utolsó váltótagot, Bohus Ricsit a korábbinál is nagyobb hangerővel biztattam, szinte elment a hangom, de megérte. Most már ez lesz a papírforma, a világnak számolni kell a magyar gyorsváltóval is.


/Fotó: Cser Dániel

Kapcsolódó Cikkek

 • Tájfunban győztek a pólós lányok

  Tájfunban győztek a pólós lányok

  A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Aranyért úszik ma Hosszú Katinka

  Aranyért úszik ma Hosszú Katinka

  Megkezdődtek a kvangdzsui vizes világbajnokságon a úszó számok tegnap. A magyarok közül Késely Ajna volt legközelebb az éremhez, azonban két századdal lemadt a bronzról 400 méter gyorson.

 • Sportos vakáció a városban

  Sportos vakáció a városban

  Ezen a nyáron is megrendezi Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható a Sportos vakáció a városban elnevezésű eseménysorozatot.