EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Sport

Kubica a Hungaroringen már egy idei Renault-val tesztel

Robert Kubica a Hungaroringen már egy idei versenyautóval tesztel – ezt Cyril Abiteboul, a Renault Forma-1-es csapatának ügyvezető igazgatója jelentette be hétfőn.

“A következő teszt az R.S.17-tel a Hungaroringen lehetővé teszi számunkra, hogy az aktuális versenyautóban és a jelenlegi körülmények között még részletesebb és pontosabb adatokat kapjunk az állapotáról” – utalt Abiteboul Kubicára, aki 2011 februárjában egy raliautóval súlyos balesetet szenvedett, amelyben komolyan megsérült a jobb keze.


A 32 éves Kubica már két alkalommal – előbb június, majd július elején – tesztelte a Renault 2012-es versenyautóját, az idei autóba a tervek szerint először a Hungaroringen ül majd be.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: a teszt után alaposan kielemzik az összegyűjtött információkat, hogy Kubica milyen feltételek mellett térhetne vissza a versenysorozatba a “következő években”. A lengyel pilóta legutóbb 2010 novemberében az Abu-Dzabi Nagydíjon indult a Forma-1-ben.


A Bild szerint a kérdés ennél aktuálisabb, hiszen a visszatérés időpontja sokkal közelebbi lehet. A német lap korábbi cikkében arról számolt be, amennyiben a Renault-nál elégedettek lesznek Kubica mogyoródi teszteredményével és a teljesítményével, akkor Jolyon Palmert a vasárnapi Magyar Nagydíjat követő nyári szünet végén a lengyel pilóta váltja a francia csapatnál. Ebben az esetben Kubica augusztus végén, a Belga Nagydíjon térhetne vissza a versenyzéshez.

A Renault tíz futam után a nyolcadik helyen áll a konstruktőrök versenyében, a csapatnak 26 pontja van, amit a német Nico Hülkenberg gyűjtött. Palmer eddig nem szerzett pontot.

A Bild cikke megemlítette azt is, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosainak ellenőrizniük kell, hogy a lengyel pilóta képes-e öt másodpercen belül kiszállni az autójából. Többek között ettől is függ, hogy visszakaphatja-e versenyengedélyét. Ehhez viszont a Renault-nak át kellene alakítania az autót, hogy mindkét váltó a kormánykerék bal oldalán legyen.

Kapcsolódó Cikkek