EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Egyéb Pécs

Különleges kapukból érkezik a felfrissülés!

Akár modern szobroknak, a városi terek díszeinek is beillenének a hajlított acélcsövekből megformázott új permetkapuk, amiket egyszerre három helyszínen adtak át. Így mostantól a belvárosban, valamint Kertváros és Uránváros központi terein is felfrissülhetünk.

Az egyedi formatervezésű permetkapu felülről nézve hullám alakzatot, körbejárva hol vízcseppet, hol a város épületeire jellemző kupolát formáz. Az állandó kapukat pécsi egyetemisták tervezték. Céljuk az volt, hogy ne csak felfrissülést nyújtson, hanem egyfajta esztétikus látványelemként is szolgáljon az alkotás.

A kapukat a Széchenyi térre, az Uránbányász térre és a Csontváry u. – Nagy Imre u. kereszteződéséhez telepítették (Fotó: PKK)

A párásító a nagy hőségben reggeltől estig üzemel majd, de magát a vázszerkezetet egészen télig a tereken hagyják.

– A pécsiek már megszokták, hogy a nagy melegben ideiglenes jelleggel a Tettye Forrásház Zrt. több helyszínen állított ki frissítőállomásokat a városban. Mostantól azonban ezek biztos és állandó pontok lesznek Pécsen, ami a nagy melegben egész nap hűsölési lehetőséget nyújt– mondta Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője.

Kertváros egyik legforgalmasabb részén helyezték el a permetkaput fotó:PKK

Az egyedi tervezéssel az idén 125 éves modern pécsi vízszolgáltatás jubileumát is ünneplik. 

– Sokfelé lehet találkozni az országban párásítókkal, de ez minden tekintetben pécsi termék. Pécsi hallgatók ötletei nyomán készült a pécsi közterekre – tette hozzá Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója

125 évvel ezelőtt, 1892-ben helyezték üzembe a város első vízművét, a Tettye forrásra alapozott tettyei vízművet. Az akkori nyomóvezetékes vízellátás segítette Pécs fejlődését, modern nagyvárossá növekedését, éltetve iparát és lakóit.

Kapcsolódó Cikkek