EUR: 324,65 Ft
CHF: 281,85 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Egyéb Pécs

Különleges kapukból érkezik a felfrissülés!

Akár modern szobroknak, a városi terek díszeinek is beillenének a hajlított acélcsövekből megformázott új permetkapuk, amiket egyszerre három helyszínen adtak át. Így mostantól a belvárosban, valamint Kertváros és Uránváros központi terein is felfrissülhetünk.

Az egyedi formatervezésű permetkapu felülről nézve hullám alakzatot, körbejárva hol vízcseppet, hol a város épületeire jellemző kupolát formáz. Az állandó kapukat pécsi egyetemisták tervezték. Céljuk az volt, hogy ne csak felfrissülést nyújtson, hanem egyfajta esztétikus látványelemként is szolgáljon az alkotás.


A kapukat a Széchenyi térre, az Uránbányász térre és a Csontváry u. – Nagy Imre u. kereszteződéséhez telepítették (Fotó: PKK)

A párásító a nagy hőségben reggeltől estig üzemel majd, de magát a vázszerkezetet egészen télig a tereken hagyják.

– A pécsiek már megszokták, hogy a nagy melegben ideiglenes jelleggel a Tettye Forrásház Zrt. több helyszínen állított ki frissítőállomásokat a városban. Mostantól azonban ezek biztos és állandó pontok lesznek Pécsen, ami a nagy melegben egész nap hűsölési lehetőséget nyújt– mondta Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője.


Kertváros egyik legforgalmasabb részén helyezték el a permetkaput fotó:PKK

Az egyedi tervezéssel az idén 125 éves modern pécsi vízszolgáltatás jubileumát is ünneplik. 

– Sokfelé lehet találkozni az országban párásítókkal, de ez minden tekintetben pécsi termék. Pécsi hallgatók ötletei nyomán készült a pécsi közterekre – tette hozzá Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója

125 évvel ezelőtt, 1892-ben helyezték üzembe a város első vízművét, a Tettye forrásra alapozott tettyei vízművet. Az akkori nyomóvezetékes vízellátás segítette Pécs fejlődését, modern nagyvárossá növekedését, éltetve iparát és lakóit.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.