2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Egyéb Szekszárd

Különös kegyetlenséggel ölt

A Szekszárdi Törvényszéken tárgyaltak nemrégiben egy nagy port felvert emberölési ügyet. Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint éjszaka, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolt meg a Tolna Megyei Főügyészség egy 37 éves férfit.

Az eset Dunaföldváron történt. Egy egyedül élő, mozgásában korlátozott 78 éves emberrel a vádlott már korábban is rendszeres kapcsolatban állt, néha segített a ház körüli munkákban. Ismerte tehát a sértettet, valamint a házat is. Az idős férfi 2015. december 22-én a bankszámlájáról másfél millió forintot vett fel háza felújítására. A pénz kivételét nem titkolta, így a vádlott is tudhatta ezt.


Az elkövető ittas állapotban 2016. február 18-án éjfél és 2 óra között lopási célzattal ment a sértett házához. Átmászott a kerítésen, az udvaron felvett egy vermelőt, amellyel betörte a konyhaajtót.

A sértett a zajra a konyhába indult, de már a szobaajtóban összetalálkozott a vádlottal, aki a vermelővel ütni kezdte, annak élével legalább négyszer fejbe vágta, majd folyamatosan ütötte. A sértett a koponyáján és több más testtáján elszenvedett súlyos töréses és más sérülések miatt a helyszínen meghalt.


A vádlott átkutatta a lakást, de nem találta meg a pénzt. Miután hazament, hogy a gyanút magáról elterelje, bejelentést tett a 102-es segélyhívó számra. Azt mondta, hogy „agyoncsapták a mamát és a papát”. Igyekezett a terhelő nyomoktól megszabadulni, véres bakancsát elégette, ruháit pedig beáztatta.

Másnap a sértett egyik ismerőse, miután az idős ember nem nyitott ajtót, értesítette a rendőrséget. A holttestet a rendőrök találták meg, különféle ruhadarabokkal letakarva.

A vádlott a bíróságon az első tárgyalási napon nem tett vallomást, ahogy korábban sem. Nem derült fény arra, hova lett a másfél millió forint, azt ugyanis a rendőrök sem találták meg.

A tárgyalás szeptemberben folytatódik Szekszárdon.

A vádlott nem tett vallomást a bíróság előtt
Fotó Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.