EUR: 307,66 Ft
CHF: 265,63 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Külföld

Láncfűrészes férfi támadt emberekre a belvárosban

Láncfűrészes férfi támadt emberekre Svájcban, a német határ közelében fekvő Schaffhausenben – erősítette meg hétfőn kora délután a svájci rendőrség.

Nem sokkal később a rendőrség is megerősítette, hogy a támadónál láncfűrész volt. Közölték azt is, hogy a történteket nem tekintik terrortámadásnak. A rendőrség elmondta, hogy öten sérültek meg, közülük ketten súlyosan. A hatóságok több részletet nem hoztak nyilvánosságra, de egy időre lezárták Schaffhausen központját, és keresik a gyanúsítottat.

“Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi történt” – mondta el egy rendőrségi szóvivő, aki tudatta, hogy a rendőrséget 10.39 órakor értesítették, és több tucat rendőr- és mentőautó vonult ki a helyszínre.

A rendőrség koradélután tudatta, hogy azonosították a támadót, de személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, csak a személyleírását. Ez alapján a férfi 190 centiméter magas, kopasz, ápolatlan megjelenésű, és feltehetőleg egy svájci rendszámű Volkswagennel közlekedik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Magyarország ígéretet kapott, hogy addig nem vezetnek be semmilyen változtatást Ukrajnában a magyar kisebbség oktatásában, amíg nem születik meg az Európa Tanács Velencei Bizottságának állásfoglalása – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszterrel és Pavlo Klimkin külügyminiszterrel csütörtökön Kijevben folytatott tárgyalásai után.

 • A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán regionális parlament szavazást tarthat Katalónia függetlenségének kinyilvánításáról, ha a madridi központi kormány “továbbra is akadályozza a párbeszédet, és folytatja az elnyomást” – írta csütörtökön Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek Carles Puigdemont katalán elnök.

 • Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Feleannyi bevándorlót engedne az Egyesült Államokba Donald Trump a napokban a kongresszus elé terjesztett új bevándorlásügyi tervezete alapján. A Figyelő szerint a Trump-tervezet a bevándorlók számának jelentős csökkentése mellett a migrációval kapcsolatos tízezer új állást is teremtene: megnövelné a vámtisztviselők és a bevándorlásügyi bírók, ügyészek és ügyvédek számát is.